Alimentatie 18 jaar en ouder rechtstreeks naar de kinderen

0 reacties

Ik zit met het volgende probleem. Niet eens zozeer voor mijzelf maar voor mijn kinderen die in november 18 jaar worden.
Mijn ex man heeft mij sinds de scheiding 500 euro per maand alimentatie betaald. Het betreft een tweeling dus € 250 per kind). In het echtscheidingsconvenant wat toentertijd is opgemaakt wordt er gesproken over € 600 per maand maar dat zou het bedrag zijn geweest als de kinderen 1 x in de 2 weken een weekend naar hem zouden gaan. Na de scheiding wilden de kinderen toch bij ons allebei wonen en toen is het bedrag aangepast naar € 500 per maand.
Nu de kinderen 18 worden en nog op school zitten mag hij de alimentatie rechtstreeks via de kinderen regelen. Alleen weigert hij om de kinderen in totaal € 500 in het handje te geven (zoals hij dat noemt) en bekijkt hij samen met de kinderen wel hoeveel dit bedrag moet gaan worden (een stuk lager dus).
Omdat ik nog steeds ongeveer op hetzelfde netto inkomen zit als 5 jaar geleden zou ik mijn kinderen om een soort van bijdrage van misschien € 100 per maand kunnen vragen om gewoon rond te kunnen blijven komen. Dit kan natuurlijk niet als mijn ex man besluit om in plaats van € 500 maar € 200 aan ze over te maken.

In hoeverre staat hij in zijn recht om dit te doen. Moet het bedrag niet overeenkomen met het bedrag wat hij maandelijks aan mij heeft overgemaakt? Ik zou het vreselijk vinden als mijn kinderen hun vader hierop aan moeten spreken maar zoals het nu gaat klopt het volgens mij ook niet.

Ik hoop dat iemand mij hier wat meer over kan vertellen.

Eve

maandag 7 september 2015