alimentatie na 18 jaar

17 reacties

Hallo,

Mijn zoon woont bij mijn ex-vrouw en is inmiddels 19 jaar. Met mijn ex-vrouw heb ik een conflict over het betalen van de alimentatie. Ik had een betalingsachterstand omdat ik er vanaf zijn 18e vanuit ben gegaan dat ik geen alimentatieverplichting meer had. Inmiddels weet ik dat dat wel zo is.
Mijn ex-vrouw sommeert mij het geld van de alimentatie op haar rekening te betalen en wil ook het bedrag van de betalingsachterstand die ik had op haar rekening gestort hebben. Zij dreigt nu zelfs met het inschakelen van een incassobureau/deurwaarder.
Samen met mijn zoon heb ik onlangs afspraken gemaakt over het betalen van de alimentatie en de achterstand. Dit doe ik nu op zijn rekening nummer. Ook hebben we een afspraak gemaakt over de hoogte van het bedrag. Er stond een bedrag vastgesteld door de rechter. Maar aangezien hij nu studiefinanciering ontvangt, maandelijks een stagevergoeding heeft en wat bijverdiend met een bijbaantje, heb ik in overleg met hem het bedrag wat verlaagd.

Mijn vraag: Kan mijn ex-vrouw nu mijn zoon ouder is dan 18 wettelijk nog aanspraken maken op alimentatie voor hem en moet ik het dreigen met een incassobureau dan ook serieus nemen?
Of handel ik zo op juise wijze door hem ons samen afgesproken bedrag te betalen.
Graag een antwoord hierop

Vriendelijke groet.

zondag 2 december 2012