Bankrekening voor zoon openen

0 reacties

Dit is geen conflict met zoon. Het is sowieso geen conflict, maar ik hoop dat het hier op de juiste plaats staat. Anders mijn excuses.

Mijn vrouw en ik willen een spaarrekening voor onze zoon openen. We willen daar 200 euro per maand op storten, en als hij 18 is moet dat dus 43000 euro zijn. Met rente dus ongeveer 50.000.

De vraag is nu als hij 18 is, krijgen we dan geen ruzie met de overheid rond schenkbelasting? Dit sparen doen we voor hem als extra, dus niet als gift om een huis te kopen dus daar kunnen we het niet onder verstoppen. Dat willen we later nog gebruiken.

Ik dacht dat we nu allemaal samen als beheerder van de rekening konden optreden. Dus mijn vrouw, ik en onze zoon. Hij weet van niks, dat is een verassing als hij 18 wordt, maar daar hoeft de overheid niets mee te maken te hebben toch? Dus eigenlijk zijn wij de eigenaars van dat geld nog, en hij medeeigenaar. Dan op zijn 18e verjaardag is de rekening van hem, dus is er geen formele schenking gedaan lijkt me. Gewoon een verandering van beheer. Of komen we daar niet mee weg.

Zijn er misschien andere mogelijkheden?

dinsdag 15 januari 2013