Bijdrage van ouders verplicht?

1 reactie

Ik ben een 22 jarige student met gescheiden ouders. Tot op heden financieerde mijn vader mijn studiekosten. Dit was een afspraak tussen hem en m'n moeder. Hij zou mij financieel steunen zolang ik zou studeren.

Mijn vader is hertrouwd met een vrouw waarmee ik het niet kan vinden. Na een aantal jaar (kort geleden dus) heb ik haar duidelijk gemaakt geen contact meer met haar te willen omdat ze de band tussen mij en m'n vader verpest. Vervolgens heeft mijn vader de stekker eruit getrokken. Hij stopte met mijn maandelijkse bijdrage van 320 euro, en wilde mijn school niet meer betalen.

Ik ben dus per direct met school gestopt om full-time tegaan werken. Ik hebwel recht op studiefinanciering maar kwam hier al amper van rond (
Ik woon op mijzelf). Maar omdat ik alleen een havo diploma heb en 'oud' ben kom ik niet verder dan baantjes met minimum loon. Rondkomen is er moeilijk, laat staan nog 1900 euro aan studie/boeken te betalen. Daarbj komt er bij dat ik straks langer dan 6 jaar zou gaan studeren dus ook de 3000 euro boete moet gaan betalen (denk ik - van die regeling snap ik namelijk ook niet)

Mijn baas vertelde mij dat m'n ouders mij horen te steunen zolang ik studeer. M'n moeder zit in de AOW en woont in het buitenland. Zij steunt mij met 50 euro per maand omdat ze niet meer kan missen. Van m'n vader ontvang ik geen cent meer terwijl hij in z'n BMW rondrijd, (zeer) dure kleding draagt en 4x per jaar op vakantiegaat.

Graag zou ik willen weten of wat mijn baas zei ook echt zo is en met wie ik daarvoor in contact moet komen. Maar m'n moeder wil iker wel buitenhouden omdat zij mij toch steunt ookal kan ze het financieel niet.

vrijdag 23 september 2011