Co ouderschap

1 reactie

Hallo,

Helaas ben ik een moeder in scheiding. Wat niet mijn keuze is. We hebben 2 jonge kinderen van 3 jr en 9 maanden oud.
We laten onze scheiding regelen bij een Mediator. We hebben er nu nog maar 1 afspraak gehad. Morgen (vrijdag) onze tweede daarin zal onder andere de alimentatie voor de kids als voor mij besproken worden en ook het ouderschapsplan door genomen worden.

Enkele weken geleden heeft mijn man (ex) aangegeven, dat hij ze graag van de 14 dagen, 4 dagen wil hebben een lang weekend van donderdagavond tot maandag. Hij brengt de kids maandagochtend weg naar opvang en ik haal ze daar dan weer op 's middags.

2 dagen gelden belde hij mij met de mededeling dat hij voor Co ouderschap wil gaan. Hij heeft een hele drukke baan. Toen we nog samen waren kon hij het soms net halen om de kinderen nog te zien voor het slapen gaan en in de weekenden vindt hij zijn sporten/hobby ook erg belangrijk, dus was dan ook regelmattig weg. Ook kon hij tijdens ons huwelijk geen ouderschapsverlof opnemen (hij heeft er wel recht op) maar zijn functie is er niet naar + hij wil graag hoger op komen, dus kon dat gewoon niet.
Hij is pas tegen 19.00 a 19.30 uur thuis 's avonds, dat kan eigenlijk niet anders met zijn werk, dus ja met ze eten of in bed stoppen die kans is klein dat hij dat zelf doet. Het kan toch niet zo zijn, dat als je de zorg over je kinderen hebt, dat je dat dag in dag uit door andere laat oplossen? Dat opa en oma en of tante eens inspringen of een keer oppassen heel normaal, maar ze zijn toch niet de opvoeders?

Nu wil hij toch 1 dag ouderschapsverlof opnemen (maar liever niet zegt hij zelf) en hij wil zijn ouders 1 dag op laten passen en verder extra naar opvang toe. Daar ben ik het niet mee eens. Daarbij weet ik gewoon dat hij laat thuis is, dus dan weet ik eigenlijk zeker dat zijn ouders of zusje de kids 's morgens naar de opvang brengen en/of ophalen waarschijnlijk ook met de kinderen eten en ook nog in bed stoppen, dus zelf zal hij er niet naar mijn idee en gevoel genoeg voor ze zijn. Hij heeft gewoon geen baan/functie dat hij om 17.00 uur thuis kan zijn.

Weet iemand hoe ver ik in mijn recht sta om het Co ouderschap tegen te gaan? En hoeveel recht hij heeft? Dan zou ik me daar alvast op kunnen voorbereiden voor het gesprek van morgenmiddag.

Zelf werk ik 2.5 dag in de week. Daarbij ben ik bezig al voor de scheiding om binnen het bedrijf een functie te vinden wat ik met schooltijden kan combineren voor na de zomervakantie als de oudste naar school gaat. En mocht het binnen dit bedrijf niet lukken dan ergens anders, maar voor nu laat ik dat even rusten omdat ik helaas in een scheiding zit.

Wie ook wie heeft advies of tips

Bedankt,

donderdag 18 november 2010