Ex partner wil niet tekenen voor keuze speciaal onderwijs zoon.

2 reacties

Graag wil ik jullie mening/advies vragen over het volgende probleem.

Mijn zoon van 10 jr, bekend met ASS, angststoornis, sociale fobie en een dystime stoornis, moet eigenlijk op advies school/psychiatrie en school consulent naar een RENN4 school.
Dit omdat hij vanaf begin dit schooljaar eigenlijk al niet naar school gaat doordat de spanning/prikkels/begeleiding op normaal onderwijs voor hem niet te doen zijn.
Nou wil mijn ex hoogst ws niet tekenen voor deze speciale vorm van onderwijs doordat hij denkt dat deze school hem schaad.
Kan niet zeggen dat hij daarin niet geheel ongelijk heeft, maar met professionele begeleiding van bv onderwijs consulent (ministerie) en hulpverlener ggz hebben we andere mogelijkheden ruim onderzocht.
We zijn zelf tot de conclusie gekomen dat er voor hem, hoe jammer dat ook is, geen andere optie's zijn.
Mijn ex-man is voor elk gesprek met professional uitgenodigd, maar nooit verschenen en heeft dus ook nooit hun mening mondeling van hun gehoord, alleen via mail in korte verslagen.

Nou is mijn vraag, als mijn ex niet gaat tekenen voor die school van onze keuze kan/moet ik dan een kort geding aanspannen of zijn er ook nog andere manieren om mijn zoon op de school te krijgen zonder zijn handtekening.

Hoop echt dat jullie mij kunnen helpen met ideeën of ervaringen.
Alvast bedankt voor het lezen!

Een bezorgde en klemgezette moeder....

woensdag 6 april 2016