geen draagkracht en kinderalimentatie

1 reactie

Sinds 2009 zijn de vader van mijn kinderen en ik uit elkaar.
Sinds vorig jaar is hij in de gezamelijke koopwoning gaan wonen met zijn huidige partner en hun kind. Tot die tijd heb ik er gewoon met onze 2 kinderen.
Mijn ex heeft heeft tijdens een rechtzaak aangetoond dat hij geen inkomen heeft en daarom hoeft hij geen kinderalimentatie te betalen, hij heeft dus geen draagkracht.
De nieuwe partner van mijn ex werkt parttime, haar inkomen weet ik niet. Mijn ex werkt wel maar dan zwart, hij krijgt daarnaast geen uitkering.
De maandelijkse hypotheek is best flink waardoor hij toch genoeg inkomen moet hebben om dat te kunnen betalen.
Is er een mogelijkheid dat ik toch kinderalimentatie kan krijgen voor onze kinderen. Tijdens ons huwelijk was ik afgekeurd en had dus een WAO uitkering, tot 3 jaar geleden. Bij het UWV kwamen ze er ineens achter dat ze een fout gemaakt hadden en bleek dat ik geen recht had op een uitkering. Ik ben toen, ondanks de lichamelijke pijn (geen recht op WAO betekent niet dat de pijn ineens weg is), gaan solliciteren en heb uiteindelijk een baan voor 36 uur per week gevonden. Wel een baan met minder salaris dan ik gewend was toen ik werkte. Maar ik was allang blij dat ik een baan had gevonden omdat ik geen recht had op een bijstandsuitkering (ben natuurlijk nog steeds half eigenaar van een eigen woning). Gelukkig kan ik mijn werk zo indelen dat als ik pijn heb ik gewoon kan gaan liggen en dan de uren op een later tijdstip kan inhalen.
Maar mijn ex woont nu dus in onze gezamelijke koopwoning. Hij moet de hypotheek betalen en daarom weet ik dat er genoeg binnen moet komen. Zeggen dat zijn partner de hypotheek betaalt is onzin omdat zij parttime werkt. Hoe kan ik aantonen dat hij toch genoeg inkomen heeft om ook kinderalimentatie te betalen. Het is geen geld dat ik zelf zal gebruiken het is echt voor de kinderen (school, kleding, verjaardag-cadeautjes enz). Mijn ex heeft namelijk gezegd dat hij mij niet gaat "spekken".

zondag 16 februari 2014