Hellup! info nodig maar kan t niet vinden.. Alimentatie en omgangsregeling.

3 reacties

Goedenavond,

Ik heb een vraag en ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen. Zal u even in het kort uitleggen wat het verhaal is.

Mijn vriend heeft een zoontje welke dit jaar 7 jaar word. Vriend en ex zijn uit elkaar gegaan toen de kleine 1 jaar was. Nooit samenlevingscontract gehad en ook niet getrouwd geweest. Dus verder eigenlijk niets op papier. Ze hebben een mondelinge afspraak dat mijn vriend haar 200 p.maand betaald. Nu begint de moeder beetje moeilijk te doen en wij vragen ons nu een aantal dingen af en ik hoop dat jullie mij daar een globaal antwoord op kunnen geven. Moeder woont inmiddels al een aantal jaren weer samen met haar nieuwe vriend. Ik weet niet of ze een samenlevingscontract hebben.

Is mijn vriend verplicht alimentatie te betalen? (niet dat hij dit niet maar we willen dit graag even weten ivm dreigingen van de ex)

Mogen we een soort van overzicht vragen wat ze allemaal met het geld doet? Soms hebben wij nl het idee dat dit opgaat aan onzinnige dingen.

Als hij alimentatie moet betalen hoeveel zou dit dan ongeveer moeten zijn? Er zijn namelijk genoeg rekentabellen maar we weten niet wat de moeder verdient in de dagen dat ze werkt.
Mijn vriend verdient ongeveer 1900 netto in de maand. Woont op zichzelf en de ene week ziet hij zijn zoontje niet maar de andere week ziet ie m soms 3 dagen in de week. (hier zijn ook geen duidelijke afspraken over gemaakt)

Ook vraag ik mij af hoe het met een eventuele omgangsregeling zit. in hoeverre kun je dit op papier zetten en bij een ex onder de neus drukken? Wat is redelijk? Naar mijn weten gewoon om het weekend? en in de vakanties 50/50.

Graag hoor ik jullie mening. Vaak komen hier nog wel eens interresante dingen voorbij waar ik iets mee kan. Jullie hebben me in het verleden ook al goed geholpen.

Ik zou zelf in contact gaan met een advocaat om alles op papier te zetten e.d. maar hier is nu (nog) geen sprake van. Dit willen beide partijen niet naar mijn weten. Ik ben alleen aan het informeren wat de eventuele mogelijkheden zijn.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en dat jullie mij hier een beetje in bij kunnen staan. Zodat we toch voor de kleine man een normaal leventje kunnen realiseren zonder gezeur over geld tussen zijn ouders.

Ik hoop dat jullie me net zo goeie info kunnen verstrekken als in het verleden!!
Heb ik ook een boel aan gehad!

Vriendelijke Groet,
Blue eyes

maandag 19 augustus 2013