kind dwingen

0 reacties

hallo allemaal, graag wil ik jullie mening over het volgende.....

Ik ben al een aantal jaar gescheiden en heb 2 kinderen waarvan de oudste nu 10 is. De kinderen gaan in de zomervakantie 2 weken naar hun vader.
Nu heeft hun vader(of zijn vriendin dat is mij niet helemaal duidelijk....zij heeft het in ieder geval met de oudste besproken) om in die 2 weken 1 week op zeilkamp te gaan.

Toen mijn zoon dit vertelde had ik mijn bedenking, maar die heb ik even achterwege gelaten. Ik stelde hem wel wat open vragen om te achterhalen wat nu precies de bedoeling was en wat hij zelf er van vond.
Hij had zelf gezegd dat hij graag met zijn 4en wilde gaan kamperen en dat de vriendin van hun vader toen met het kamp idee kwam. Ze wist al precies waar het kamp zou zijn enz. Het leek hem op zich wel leuk, maar wilde liever met zijn 4en weg. Nu gaat zijn zusje niet mee dus zij gaan met zijn 3en dagje weg enzo en hij zit een week alleen op een kamp waar hij ook blijft slapen.
Hij twijfelde.....
Steeds liet ik mijn mening achterwege want dit moet zijn beslissing zijn. Ik wist totaal niet wat zeilkamp inhield en wat eigenlijk de bedoeling was dus stuurde ik hun vader een mailtje met de vraag wat de bedoeling was met het kamp. Na 3 dagen kreeg ik een mailtje terug......niet bepaald een vriendelijk mailtje even zachtjes uitgedrukt
Waar ik me mee bemoeide, alles had hij met de kinderen besproken en dat ik het niet in mijn hoofd moest halen om het uit zijn hoofd te praten, ik moest enthousiast zijn.....enz.

Ik heb hem uitgelegd dat onze zoon mij ook vragen stelde, maar ik nergens antwoord op kon geven. Ik vertelde wat hij zoals vroeg en aan mij vertelde....

Weer een mailtje terug met een hap narigheid.
Samengevat ik moest alleen maar enthousiast zijn en verder niet mee bemoeien het is zijn vakantie.

Prima mail ik terug, maar enthousiast zijn over een lege huls is lastig. Ik weet niet wat zeilkamp is dus waar moet ik zo enthousiast over zijn....ik ga niet liegen. Ik heb verteld dat kamp heel leuk kan zijn. Of zeilkamp leuk is dat weet ik niet, of je de hele dag gaat zeilen, dat weet ik niet,.....
Ook mijn zoon heeft nog nooit gezeilt...zijn vader ook niet, niemand in onze omgeving trouwens. dus waar dat zeilkampidee vandaan kwam, ik weet het niet.
Ook heb ik geschreven dat dit niet mijn mening is maar de woorden van onze zoon die ik als een soort doorgeefluik doorgeef. Ik weet niet wat zij met elkaar bespreken, dus ik geef het door en wat hij met die mailtjes doet is aan hem. Doe er je voordeel mee denk ik dan. Misschien heb je het wel besproken misschien ook niet, ik weet het niet.
Ook dat hij zeilkamp misschien leuk vind maar dat wil niet zeggen dat onze zoon dat ook leuk vind.
ieder mens heeft zijn eigen mening en dat is prima. Gelukkig zijn we allemaal anders.
Hun vader schreef me ook dat het goed voor de ontwikkeling is van onze zoon......duhhhh

Maar goed. Ik heb me tegenover mijn zoon op de vlakte gehouden.hij moet beslissen.
eerlijke antwoorden gegeven, zoals het zeilen. Ik ga niet zeggen dat zeilen leuk is want dat weet ik niet. Ja zeilen lijkt me best leuk...
Verder doorverwezen naar zijn vader.

Mijn zoon zegt nu dat hij niet wil en dat hij lieven met zijn 4en weg gaat, maar dat hij moet van papa.

Ja wat moet ik nu????
Ik vind het belachelijk dat een ouder een kind dwingt om op kamp te gaan.
Wat ik persoonlijk niet begrijp is dat als je kind maar 2 weken komt je daarvan 1 week op kamp stuurt...maar dat is puur mijn mening.

wat vinden jullie????
Zie ik het verkeerd...en waarom zien jullie het anders of juist hetzelfde als ik.

maandag 21 juli 2014