kinderalimenatie

2 reacties

Zoals bij veel echtscheidingen loopt ook hier niet alles vlekkeloos. Zelf wijt ik dat aan gebrek van kennis op het moment van scheiden. Er komt op zo'n moment giga veel op je af en je hebt geen idee wat je allemaal moet regelen.
Je gaat vanalles regelen, maar je hebt geen idee in veel gevallen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Tegen welke zaken je aan gaat lopen en waar mogelijke problemen kunnen ontstaan....mist je die dus goed vast legt.
Voor mijn gevoel heb ik best veel dingen vastgelegd in het zorgplan voor de kinderen...nu blijkt toch niet genoeg.
Het zijn dingen waar je op moment van vastleggen totaal niet bijstil staat, maar op het moment zelf zit je er wel mee.
In mijn geval het volgende....
Ik heb 2 kinderen, oudste 8 jaar. Zij moest zeer onverwachts en met spoed een beugel. De zorgverzekering vergoedt dat niet. Zoals de ortho zelf zegt...een beugel wordt bij alle verzekeraars deels vergoedt. Mijn kind moet nu een beugel maar als zij straks uitgewisseld is weer eentje. De ortho vertelde dat momenteel geen enkele verzekering 1 beugel in zijn geheel vergoedt laat staan 2.
Kortom....een deel is voor eigen rekening. Omdat ik nu van de verzekering niks krijg zal ik dat dus zelf moeten betalen.
Als ik nu wel voldoende verzekerd zou zijn, moet ik in de toekomst zelf betalen dus dat is om het even.
Ik werk parttime en krijg kinderalimenatie. Ik heb aan mijn ex gevraagd Wat nu met de rekening van de orthodontist??
Hij zei doodleuk NIKS.
Ik had maar goed verzekerd moeten zijn en hij betaald genoeg.
Ik gaf aan dat ik de verzekering halverwege het jaar niet kan aanpassen en dat het zeer ongebruikelijk is dat een kind van 8 een beugel moet. In december waren de probleem tanden(om het zo maar even te noemen) nog niet eens door. Zij had net de melktanden op die plek verloren. Nu waren ze verkeerd gegroeid en duwde andere tanden eruit als er niet met spoed iets aan gedaan werd. Dit was halverwege het jaar.
Dus op het moment dat ik de verzekering kon aanpassen waren de tanden er niet en toen de tanden goed doorwaren moest zij met spoed een beugel en die had ze ook binnen een maand. Wachtlijst normaal is 3 jaar voor een beugel...
Maar goed...neemt niet weg dat ik nu of later zelf de beugel moest betalen.
Prima...zo is het nu eenmaal qua vergoedingen.
Ik vind het vreemd dat ik nu als dagelijks verzorgende ouder voor dit soort toch wel extreme kosten moet opdraaien met een laag inkomen en de vader niks betaald. Ik heb alle rekeingen netjes betaald want het gaat tenslotte om haar tanden.
Het kan toch niet zo zijn dat een man zo makkelijk van zijn verantwoordelijkheden af komt.
Ik heb nog nooit om iets gevraagd, nog nooit. Ik heb nu alleen gevraagd wat nu...niet eens om de rekeningen te delen of zo. Gewoon een open vraag gesteld.
Ik kan bijvoorbeeld een herziening aanvragen...woont samen en zijn inkomen is behoorlijk gestegen weet ik, maar dat wil ik niet. Wat we toen afgesproken hebben is prima. Dit is nu zijn leven en zijn verdienste vind ik.
Nu vraag ik 1x iets.....
Wat nu? Weet iemand hoe dit juridisch geregeld is. Vallen kosten zoals een beugel onder de kinderalimenatie of niet??

2 dingen...
Ten tijden van het opstellen van het zorgplan waren de kinderen bij hun vader verzekerd voor zorgkosten. Pas een half jaar later zijn ze overgeschreven op zijn verzoek!
En dit staat in ons zorgplan:

Met ingang van ** en zolang de kinderen minderjarig zijn betaald de man aan de vrouw een alimenatie voor de kinderen van E*,- per maand voor beide kinderen. Deze alimenatie zal zijn onderworpen aan de wettelijke indexering als bedoeld in artikel 1:402aBW, voor het eerst per *. Partijen zijn overeengekomen dat kosten mbt de kinderopvang door de dagelijks verzorgende ouder wordt gedragen. De niet dagelijks verzorgende ouder is niet verplicht in die kosten bij te dragen.

Wie kan mij helpen???
Ik voel me machteloos. Ik wil weten wat mijn recht is. Geen idee of ik naar de rechter zal stappen hoor....dat kost zoveel tijd, energie en ook geld dat ik niet weet of dat het waard is, maar ik wil het gewoon weten. Weten voor mijn eigen gevoel.
Ik vind het buiten dat schandalig dat een vader zo kan denken, over je kind.
Ik vraag niks, nooit niet op welk gebied dan ook, want mijn ex kwam vanaf dag 1 al geen afspraken, dat die klappen al zo hard waren dat ik om telleurstelling te voorkomen al niks meer vraag.
Ik vraag het niet voor mij maar voor haar. Ik wil niks van hem, helemaal niks!!

Wie kan me helpen????

dinsdag 5 maart 2013