kinderalimentatie en gezamelijke koopwoning

0 reacties

In oktober 2009 ben ik met mijn kinderen, de gezamelijke koopwoning verlaten, mijn ex heeft tot 2 maanden geleden bij zijn moeder gewoont, er is al de hele tijd geharewar geweest over de kinderealimentatie. Ik woon met de kinderen in een huurwoning, en ben bijna anderhalf jaar geleden ontslagen en heb nu een WW uitkering, De rechter had bepaald dat er een x bedrag aan de kindereren betaald moest worden door mijn ex, zo geschiede met ups en downs. Toen werd meneer ontslagen en heeft ook een uitkering sinds november 2010.

Nu is er geconstateerd en toegegeven door mijn ex, dat hij onze gezamelijke koopwoning (waar hij overigens de lasten voor betaald) opnieuw heeft betrokken, maar met een vrouw en 2 kinderen. (de vrouw heeft overigens wel werk). Nu heb ik van de rechtbank een schrijven gekregen, dt mijn ex niet meer draagkrachtig is en de kinderallimetatie op nul is gesteld. Ik krijg dus niets meer voor de kinderen. er is echter geen rekening gehouden met het feit, dat er nu een vrouw en 2 kinderen bij hem wonen in de gezamelijke koopwoning waar ik overigens geen toestemming voor heb gegeven. De advocaat van mijn ex zegt dat mevrouw er niet officieel woont.

Als zij er wel officieel zou wonen, zouden de lasten van mijn met 50% verminderen omdat zij geacht wordt bij te dragen aan de lasten van de woning en zou mijn ex dus wel ruimte hebben voor alimentatie.

Kan ik eisen, dat zij de woning verlaat, of dat er een regeling dient te komen.

woensdag 21 september 2011