Kinderen 15 jaar niet gezien en nu doorbetalen vanaf 18 jaar aan de moeder

0 reacties

Hoi, ik zit een beetje in een bizarre situatie. Ik ben lang geleden gescheiden en heb mijn kinderen inmiddels 15 jaar niet gezien en de nodige partner- en kinderalimentatie betaald. Ondanks vele pogingen van mij en mijn huidige gezin is het niet gelukt om contact te krijgen met mijn 2 kinderen uit het vorige huwelijk. Mijn ex heeft vanaf de scheiding er alles aan gedaan om mij als vader weg te houden bij de kinderen en doet dit nog steeds.

Nu zijn de kinderen sinds november 18 en vindt ik dat ik geen kinderalimentatie meer hoef te betalen aan de moeder, maar aan de kinderen rechtstreeks. Partneralimentatie betaal ik niet meer sinds enige jaren als gevolg van een vonnis. De kinderen weten echter niet wie ik ben, hoe ik heet en zijn zwaar gebrainwashed door hun moeder. 1 van de kinderen is gehandicapt, dit maakt de situatie niet makkelijker zeg maar. maar hij kan gewoon een eigen bankrekening hebben en houden volgens mij (?) en weet wat een vader is zeg maar.

De wet zegt dat de kinderalimentatie ‘in goed overleg tussen de ouders en kinderen tussen de 18-21 jaar onderling moet worden geregeld’. Nu heb ik onlangs een brief van het LBIO ontvangen waar ik binnen 2 weken op moet reageren c.q. betalen. Dit 'ínningsverzoek' zou zogenaamd namens de kinderen zijn samen met de moeder. De moeder vindt dat ik na het 18e levensjaar (vanaf november 2015) de kinderalimentatie aan haar rechtstreeks moet betalen en anders neemt het LBIO de inning over. Het gaat om 3 maanden alimentatie vanaf november, 700 euro p/m.

15 jaar voor en vanaf november heb ik geen brief, contact of wat dan ook ontvangen of gehad van de kinderen, laat staan over de alimentatie. Volgens mij moet een kind dat 18 jaar wordt zelf aangeven dat het kinderalimentatie wil en dat het op zijn/haar rekening moet worden gestort, wat niet is gebeurt. Ik geloof echter dat de kinderen volstrekt buiten deze LBIO aktie zijn gehouden dan wel vals worden voorgelicht door de moeder. Ik weet zeker dat zij alles heeft gedaan om eea te manipuleren dat ik maar moet blijven betalen om mij het leven zuur te maken, geld is er namelijk genoeg in haar rijke familie.

Indien het mijn kinderen zijn dan vind ik het geen probleem om alimentatie te (blijven) betalen, dat vooropgesteld. Maar het kan toch niet zomaar dat ik mijn kinderen vanaf hun 18 jaar financieel blijf onderhouden via de bankrekening van een asociale moeder terwijl zij niet weten wie ik ben of hoe ik heet. Ik heb hun rekening nummer zelfs niet. De moeder stapt maar weer snel naar het LBIO en maakt misbruik van de wetgeving en ‘onderling overleg’ heeft zij nog nooit van gehoord. De moeder is helemaal geen partij in deze, de kinderen moeten zelf kenbaar maken wat zij wensen aan financiele ondersteuning, dat is prima, maar dat kan dus niet omdat zij niet weten wie ik ben, hoe ik heet enz. Weet iemand welk (juridisch) standpunt ik jegens het LBIO, de LBIO brief en de moeder kan innemen, waarbij ik een kostbare en langdurige juridische procedure kan vermijden ?

Verder is de nieuwe kinderalimentatie wet uit 2015 (Recourt, van der Steur) aangenomen door de Tweede kamer en ik kan nergens vinden wanneer deze nu echt ingaat. Weet iemand hier meer over ?

Bedankt voor je meedenken en advies.

zondag 7 februari 2016