Moet je nog volledig kinderalimentatie betalen, als je kind een wajonguitkering ontvangt

5 reacties

Mijn partner betaald voor 2 kinderen alimentatie
December vorig jaar heeft de rechter bepaald, dat hij 550 euro moet betalen voor zijn kinderen van 15 en toentertijd nog 18 jaar
Zijn ex heeft jaren van een bijstandsuitkering geleefd en had toen de alimentatie niet nodig, omdat dat toch van haar uitkering afgetrokken werd.
Hij betaalde toen voor één kind. De Sociale dienst vroeg jaarlijks zijn gegevens op en ging elk jaar weer akkoord met de vastgestelde bijdrage voor één kind.
Nu moet zijn ex werken van de Sociale dienst en dat doet zij dan ook voor ong. 20 uur in de week. Daardoor ontvangt zij geen uitkering meer en moet mijn partner extra alimentatie betalen. In principe subsidieert hij haar baantje maar dat daar gelaten.
In december werd zijn oudste 18 en ontvang nu een Wajong uitkering. Ik vraag me nu af, of hij nog de volle pond voor zijn zoon moet betalen. Zijn ex is zo slim geweest de uitspraak van de rechter te vragen voor zijn 18e verjaardag. Deze gegevens zijn dus niet meegenomen in de uitspraak.
De kortste weg zou zijn wederom naar de rechtbank te gaan, maar dat kost handen met geld. We hebben al gratis advies gevraagd bij een rechtswinkel, maar als die er een berekening op los willen laten, moeten we 750 euro betalen.
Wie heeft er een andere oplossing voor ons, om te achterhalen wat onze rechten zijn?

maandag 2 mei 2011