Niet betalen van Kinder allimentatie door Ex partner
Mijn Ex man weigert te betalen van zijn verplichte allimentatie van 200 euro in de maand,
tot october 2009 was er een achterstand opgebouwd van 2200 euro, ik werdt gebelt in aug.
door de werkgever van mijn ex man met de mededeling dat hij een overspanne werknemer had en dat
het mijn schuld was omdat ik zograag de allimentatie wil hebben, op dat moment had ik er een advolcaat en incasso buro opgezet omdat hij volgens de rechter het bedrag moet betalen, maar de letterlijke woorden van hem waren dat hij zichzelf belangrijker vind dan zijn eigen kind.
we hebben met de werkgever afgesproken dat hij een bedrag van 1250 euro zou betalen en dat ik het restand moet laten zitten en dat hij verders de allimentatie zou betalen, tevens zou er 150 euro betaald worden i.p.v 200 euro ( tot de gezamelijke woning verkocht is ).
Maar wat is het geval,
De werkgever is net zo als mijn Ex man, er is reeds weer een achterstand van 300 euro en de betaling van de allimentatie is gewoon een gevecht.
de werkgever zegt letterlijk "je moet blij zijn dat je wat krijgt "
Nu is mijn vraag :
Wat kan ik hier tegen doen zonder dat de gezamelijke woning op de veiling terecht kom en dat ik met een schuld van 12.000 euro kom te zitten.
Helaas voor je ex mogen hij en zijn werkgever niet bepalen of en hoeveel alimentatie moet worden betaald, want dat heeft de rechter bepaald en moet nagekomen worden. Als hij vindt, dat hij te veel betaalt, kan hij uitsluitend via de rechter om vermindering vragen. LBIO (www.lbio.nl) kan je benaderen voor de maandelijks inning plus inlopen van de achterstand en zullen zij waarschijnlijk loonbeslag gaan leggen. De betaling van de hypotheek, waarmee bij de bepaling van de alimentatie rekening is gehouden, is een geheel andere zaak en of het huis geveild zal worden kan je navraag doen bij de hypotheekgever, of hij trouw de maandelijkse lasten betaalt. Het zou van je ex niet zo slim zijn om een veiling te forceren, want hij deelt ook mee in de schuld en moet ook dan het huis uit. Misschien heb je een inventieve advocaat, die een oplossing weet om de verkoop van het te hoog geprijsde huis te bevorderen. Misschien is het huis met een lagere prijs beter verkoopbaar met een eventuele restschuld en dat is nog altijd beter dan een veiling. Als hij dat niet wil, kan je dat aan de rechter voorleggen. Het is echter pas opportuun, wanneer de hypotheek regelmatig niet volledig en op tijd maandelijks wordt betaald.