Omgangsregeling

1 reactie

Hallo,

Mijn vriend heeft een kind. Dit kind komt eens in de twee weken en in vakanties bij ons. Nu wilde moeder graag een weekendje ruilen omdat ze een verkeerde boeking had gedaan voor een weekendje weg. Wij hebben hier mee ingestemd omdat we ook de vervelendste personen niet zijn :). We gunnen het kind een weekendje weg met mama van wie zowiezo naar ons idee al te weinig aandacht gekregen wordt. Dit betekende dan dat we het kind pas na 3 weken weer zouden zien. Nu eist moeder dat we het kind weer na 2 weken ophalen. Echter, mijn vriend is eens in de twee weken op vrijdagmiddag vrij zodat we het kind kunnen halen. Nu lopen die vrijdagmiddagen dus niet meer zoals gepland op het werk.

In onze ogen is ruilen een maal een weekend draaien. Niet daarna ALLE weekenden draaien. Dit is niet de eerste keer dat we zo voor het blok gezet worden. Iedere keer passen wij ons aan. Echter, we zijn er allebei ondertussen geestelijk al aan het onderdoor gaan (niet alleen door dit, maar ze zuigt enorm). Nu is mijn vriend het zat en wil niet nog een keer buigen voor haar grillen. Zij zegt dat wij verkeerd zijn en dat ze het echt zo heeft afgesproken. De laatste keer dat we het kind terug brachten heb ik het nog over de volgende keer met haar gehad en daar zijn ook data bij genoemd. Toen heeft ze niet gereageerd.

Wat zijn onze rechten / plichten. Wij zijn niet van plan om dit weekend het kind op te halen, maar gewoon het volgende weekend zoals het was afgesproken. Er is een zeer grote kans (eerder gebeurt) dat moeder dan met kind niet thuis is. Mogen we dan aangifte doen? Ze zal zeer poeslief vermelden aan de politie dat we een week later het kind mogen meenemen, maar wij zijn stukken klei die je naar believen maar kunt kneden.

Ik weet niet meer zo goed hoe ik hiermee moet omgaan.... We lopen allebei al bij een psycholoog en die geven iedere keer aan dat we het kind op de 1e plaats moeten zetten. Dat ben ik ook wel met ze eens, maar dit is voor ons niet meer te doen. Er wordt door moeder met het kind gespeeld en gemanipuleerd omdat ze weet dat ze mijn vriend daar ENORM mee kan raken. Bovendien lijken dit geen dingen die met een rechter uitgevochten kunnen worden omdat het een welles nietes verhaal is. Het balanceerd iedere keer op het randje en drijft ons tot waanzin van machteloosheid. Wat kunnen en mogen we doen?

donderdag 22 maart 2012