Sta ik in mijn recht? Dochter wil bij vader wonen. Contact gezocht met CJG.

13 reacties

Goedemiddag,

Vanwege de tegenvallende cijfers van mijn dochter hebben mijn dochter en ik samen een plan opgesteld om de derde periode een bevorderbaar rapport te krijgen. Een plan waar we allebei mee eens waren en die zij overigens heel fijn vond. Na ruzie vanwege haar laatste proefwerk wilde ze bij haar vader wonen. Ik begrijp het enigszins en heb toegegeven dat ik misschien te streng voor haar ben geweest.

Ze hield vol dat ze bij haar vader wilde wonen, en omdat hij nooit thuis is en in het buitenland werkt, heb ik toegelaten dat ze bij de dochter (21) van mijn ex mocht verblijven voor meer 'ademruimte' om haar schoolwerk te doen. Dat is nu een maand geleden, en haar cijfers zijn niet verbeterd. Ze haalt goede cijfers voor de vakken waar ze goed in is en voor 4 andere vakken heeft ze hulp nodig. Deze had ze de afgelopen maanden dan ook, maar nu heeft haar zus zonder mijn toestemming haar bijlessen laten stopzetten. Ik had al voorgesteld om een lager niveau te doen, maar daar wilden zij en haar vader niets van weten.

Daarnaast mis ik mijn dochter enorm en wil deze hele situatie achter ons laten. Ze heeft het 'gezellig' bij haar zus en ziet het wel zitten bij haar. We hebben inmiddels weer contact via de chat en ze geeft aan dat ze mij enorm mist, maar ik heb het gevoel dat de dochter van mijn ex haar op één of andere wijze stuurt om mij te pesten om niet naar huis terug te komen. Mijn dochter kijkt namelijk naar haar op.

Ik vrees dat als ik contact opneem met de dochter van mijn ex, ik heel boos word. Mijn ex luistert alleen maar naar de wensen van dochter van 14, en doet hier niets aan. Mijn vraag is, hoe krijg ik geregeld dat mijn dochter naar huis terugkomt? Als ik haar spullen laat ophalen (door politie of familie) bij haar zus, sta ik in mijn recht? Ik heb al contact gezocht met centrum voor jeugd en gezin en moet nog teruggebeld worden. Hoe los ik dit op zonder dat het verder escaleert?

Alvast bedankt

vrijdag 17 april 2015