Strijd om erkennen en alimentatie

1 reactie

Mijn zoontje is nu bijna 3 maanden. Mijn ex en ik zijn nu in een heftige strijd verwikkeld. Zijn moeder staat niet toe dat hij zijn zoon erkent of alimentatie betaalt. Hijzelf is meerdere malen van gedachten veranderd. Middels een advocaat ben ik nu een procedure gestart maar ik krijg de indruk dat deze erg veel rekening houdt met mijn ex. Zo heb ik haar bewijsstukken (berichten en telefoongesprekken) gestuurd waaruit blijkt dat hij mijn zoon erkent als zijn kind, waarin hij duidelijk aangeeft een nieuwe baan te starten en hij aangeeft neveninkomsten te hebben. Zij heeft hem nu enkel gevraagd om zijn inkomstenspecificatie, dus ww.

Ik vroeg haar nog of t niet beter is om zijn jaaropgave of bankafschriften op te vragen of kopie van zijn nieuwe contract. Ze heeft daar niks mee gedaan. Mijn ex heeft contact met haar opgezocht n haar medegedeeld dat wij hooguit een seksuele relatie hadden en dat hij niet zeker weet dat hij de vader is. Zij heeft hem op haar beurt geïnformeerd hoe hij verweer moet indienen! ! Mij stelt ze de vraag of ik wel zeker ben van mijn zaak en of wij wel een relatie hadden. Dat terwijl zij zelf de bewijsstukken in haar bezit heeft. Nu heeft zij mij ook gezegd dat ik vooraf €500 moet betalen alvorens zij t juridisch proces, DNA onderzoek, opstart. Zonder dat geld doet zij niks.

Ik ben via t juridisch loket bij dit advocatenkantoor terecht gekomen maar heb nu het idee dat zij mijn zaak niet in mijn zoontje zijn voordeel behartigt.

Wat kan ik nu doen? Kan ik van haar eisen dat zij hem om jaaropgave ed vraagt? En in hoeverre mag zij mij sommeren vooraf al kosten te betalen puur omdat ik een laag inkomen heb. Ze zijn bang dat zij anders de kosten dragen voor t DNA onderzoek. Terwijl ze dit ook op mijn ex (gedeeltelijk) kan verhalen.

zondag 7 februari 2016