verzoek nihilstelling kinderalimentatie ontvangen

1 reactie

hallo,
Mijn ex is per september 2011 failliet verklaard. Tijdens dit faillissement mocht hij geen nieuwe schulden maken. Dat heeft hij wel gedaan door gedurende 4 maanden geen alimentatie te betalen. Per januari 2012 is hij na aandringen van zijn curator alsnog alimentatie gaan betalen.
(daarvoor heeft ex ook lange tijd niet betaald waardoor er nu een achterstand open staat van 3500,-)

Per december 2012 is hij echter toch in de schuldsanering terecht gekomen en is vanaf februari 2013 weer gestopt met het betalen van de alimentatie.
Na contact met zijn bewindvoerder kreeg ik te horen dat hij van haar geen alimentatie mocht betalen. De schuldeisers gingen immers voor. (ik ben ook 1 van de schuldeisers maar dat doet er kennelijk niet toe)
Het LBIO heeft de bewindvoerder aangeschreven en vordering neergelegd.
Nu kreeg ik echter gisteren een brief van de rechtbank waarin staat dat er gevraagd wordt om nihilstelling kinderalimentatie per 15 december 2012. Zijn vrij te laten bedrag is 1900,- staat in de brief.
Nu zijn er natuurlijk een flink aantal vragen:

1. wat nu te doen? Bij geen gehoor geven gaat het verzoek onherroepelijk ingewilligd worden en krijg ik geen
kinderalimentatie meer. daarnaast staat er ook geen einddatum nihilstelling dus ga ik er vanuit dat dit dus voor altijd is en niet alleen voor de duur van de schuldsanering. Kan dat?
2. zijn vrij te laten bedrag is 1900,- ??? hij is getrouwd, beide hebben inkomen, beiden zitten ook in de schuldsanering. ze wonen op een camping in een caravan met stageld van zo'n 2500,- per jaar. Dat betekent in mijn ogen dat hij en zijn huidige vrouw niet meer dan 500,- vaste lasten zullen hebben. Neem daarmee nog ziektekosten dan kom je op vast zo;'n 600,- per maand uit. Dan blijft er in mijn ogen nog 1300,- over. En daar kan geen kinderalimentatie van af?
3. gaat kinderalimentatie niet voor op andere schuldeisers? of is belasting de eerste?
4. zijn totale schuld bedraagt meer dan 90.000,- Dat gaat hij nooit redden om terug te betalen dus ook het aandeel wat na einde schuldsanering uitbetaald gaat worden is minimaal. Hoe zijn die berekeningen? wie krijgt wat?

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben en met tips kunnen komen?

Dit verhaal heeft uiteraard nog veel meer haken en ogen maar de hoofdmoot wat nu speelt staat hierboven beschreven. Uiteraard wil ik meer vertellen mocht dat nodig zijn.

alvast bedankt.

vrijdag 29 maart 2013