Wijziging omgang aanwijzing gezinsvoogd

2 reacties

Ik heb intussen al uitgevonden dat de gezinsvoogd via een aanwijzing de omgang kan veranderen. Daarnaast heb ik ook al uitgevonden dat bij een bestaande omgangsregeling de gezinsvoogd de kinderrechter mag vragen deze te wijzigen.

Mijn probleem is echter het volgende:

Mijn kinderen zien nu al meer dan twee jaar hun moeder niet. Ze wonen dus bij mij en moeder weigert de kinderen op te halen. Nu wil de gezinsvoogd de omgang herstellen echter op dagen die enkel moeder uitkomen. Ik snap niet zo best waarom moeder die rechten nog heeft daar er een goede omgangsregeling ligt echter weigert moeder de kinderen op te halen of terug te brengen. Daarnaast zegt ze dat de kinderen niet langer kunnen blijven slapen bij moeder omdat zij daar geen ruimte voor heeft. Kortom, allemaal excuses waar ik niets mee kan.

Maar nu heeft moeder kennelijk de gezinsvoogd zover gekregen dat zij toch omgang krijgt op de dagen die zij wil. Ik wil nog even vermelden dat het moeders eigen voorstel was om de omgang destijds zo te laten verlopen zoals vastgesteld. Ik snap dus eigenlijk niet met welk recht de gezinsvoogd de regeling gaat veranderen?
En kan dat allemaal op deze manier. Want ik heb bijna weer een baan gevonden, en moeder wil enkel op woensdag en zaterdag een paar uurtjes omgang in plaats van de vastgestelde een keer per twee weken een weekend.

Wie o wie kan mij vertellen wat deze gezinsvoogd wel en niet kan maken en waar houd een rechter rekening mee als hij op deze aanwijzing de omgang wijzigt?

Ik wacht met spanning af.

woensdag 31 oktober 2012