zorg voor kind

1 reactie

Wij zorgen voor de zoon van mijn schoonzus.
Dit doen we al vanaf dat hij 6 weken oud is en hij nu inmiddels al 6 jaar is.
Mijn schoonzus is labiel, alleen staand en heeft zelfmoord pogingen ondernomen.
De vader van de jongen is pas in beeld sinds de kleine 5 jaar is, hiervoor wilde hij niets weten van de knul.
De vader is gokverslaafd en agressief.

Nu is het zo dat de vader en de moeder de gezamenlijk voogdij hebben en mijn vrouw en ik niets.
De kleine woont door de weeks bij ons, wij zorgen voor alle afspraken met oa scholen, inentingen, dokters afspraken, ziekenhuisbezoeken, zwemlessen.
Wij geven toestemming voor therapieën omdat zowel moeder als vader dit niet doen maar de kleine inmiddels agressief wordt.
Moeder is passief en vind het allemaal wel prima zo.
In het weekend gaat de kleine of naar moeder of naar vader ( om het weekend sinds 1 jaar )
In de vakanties is hij ook bij ons.
Moeder is nog nooit op vakantie geweest met kleine en gaat in december liever naar de domenicaanse republiek naar een knul terwijl de kleine bij ons blijft en met ons op vakantie gaat.
Normaal is hij de vakanties al jaren bij ons

Onze eigen 2 kinderen zien hem en hij ziet hen als broer en zus daar ze samen opgroeien, samen op dezelfde school zitten etc.
Wij hebben nog nooit een financiële tegemoetkoming gehad voor het feit dat wij voor de kleine zorgen, er staat ook niks zwart op wit en officieel staat hij ingeschreven op moeders adres.

Moeder en vader maken elkaar het leven zuur en doen dit ook in bijzijn van kind.
Moeder scheld, schreeuwt en vloekt alleen maar tegen het kind als hij in het weekend bij haar is en het liefst dropt ze hem ook in het weekend nog bij ons omdat ze het niet aankan.
Er is een periode geweest toen hij 4 jaar was dat moeder hem weg heeft gehaald bij ons want ze had ruzie met mijn vrouw en wilde mijn vrouw pijn doen waardoor ze de kleine weg haalde. ( schoonzus had een knul in de Domenicaanse republiek via internet gevonden en die kleine ging onze dochter laten zien hoe zij op internet een vriendje kon vinden, mijn vrouw werd hier boos om naar haar zus en toen was het hek van de dam )Mijn hele gezin was toen in rep en roer gezien de kinderen opgroeien samen en ze dus hun "broertje" misten en hij hen.
Hij ging weg en was zindelijk, na 4 maanden kregen we hem terug omdat zij diep in de schulden zat en niet voor hem kon zorgen.
Hij was toen agressief en onzindelijk.
Nu is hij weer op de rit.

Schoonzus heeft een vent opgeduikeld in de Dominicaanse republiek en doet alles voor hem, stuurt hem geld terwijl ze zelf niets te eten heeft en doet niks met de kleine.
Die gozer is hier geweest van de zomer en de kleine moest ineens 3 weken bij moeder zijn om het perfecte gezinnetje te spelen.
Dit heeft geuit in vele ruzies tussen schoonzus en die knul. De kleine man was helemaal van slag en vertoonde agressief gedrag en loog en manipuleerde.
Daarna 3 weken bij vader want die wilde ook zijn stempel drukken met als resultaat dat wij de zooi op knappen momenteel omdat het kind helemaal de weg kwijt is.

We hebben schoonzus erop aangesproken dat waar zij mee bezig is niet kan en zij zich zou moeten bekommeren om haar kind.
Nu is het zo dat eenieder op zn tenen loopt en amper iets durven te zeggen omdat zij in staat is die kleine knul weg te halen bij ons.

Die kleine wil bij ons wonen, hele drama's als hij naar vader of moeder moet. Hij wil dan niet, gaat vreselijk huilen, raakt overspannen en is dan de weg kwijt.
Schoonzus weigert dit.

Ik wil heel graag weten wat onze rechten kunnen zijn en of wij überhaupt kunnen vechten voor de voogdij daar er niets zwart op wit staat.
Wij willen hem graag volledig bij ons hebben daar hoe ouder hij wordt hoe moeilijker het voor ons allemaal wordt.

Alvast dank voor het antwoord

dinsdag 1 september 2015