Advies inzake drama-woning??

9 reacties

Hoi Allen,
Ik las veel nuttige info op dit forum, vandaar dat ik mijn probleem graag aan jullie voorleg. Alle hulp, advies en tips die ik kan krijgen zijn meegenomen want ik zie door de bomen het bos niet meer..

Probleemstelling:
Ik en mijn ex-partner hebben 12 jaar geleden een koopwoning gekocht. De hypotheek is een aantal jaar later overgesloten bij de DSB bank incl. alle woekerpolissen en ellende van dien. De nieuwe DSB hypotheek was vele malen hoger dan de waarde van het huis. De hypotheekwaarde is E278.000,- De waarde van het huis was E200.000,-

Het pand staat nu al 2 jaar te koop. Er is geen interesse voor (niet één kijker geweest). Tot overmaat van ramp is er net een probleem met de fundering waargenomen. Het pand is aan het verzakken en er ontstaan scheuren in de muren. Nieuwe fundering is niet op te brengen.

De lasten van het pand en de hypotheek zijn voor mij niet meer op te brengen. Ik ben van een goede baan in de WW gekomen en moet het nu met heel veel minder doen. Op zich niet erg maar ik moet me nu elders in de schulden steken om de hypotheek te kunnen blijven betalen.. niet ideaal dus. Financieel ben ik 'uitgeput'

Reeds verkregen advies
Een bekende van mij (makelaar) heeft het volgende advies gegeven: Het pand is onverkoopbaar geworden en daarom kan je het beste stoppen met betalen aan de DSB. De DSB zal uiteindelijk overgaan tot een executie verkoop. Er blijft dan een enorme restschuld over want het pand is niets meer waard en de hypotheek is E278.000,- Daarmee moet je vervolgens naar de schuldsanering, anders kom je er nooit meer vanaf. Dat is even 3 jaar lang in de ellende, maar ellende heb je nu toch al.

Dat klinkt voor mij als goed advies... Zijn er mensen op dit forum die me kunnen vertellen of dit inderdaad een goed advies is? Of kan de DSB met een afbetalings- voorstel komen waar ik de rest van mijn leven aan vast zit?

Alvast bedankt voor jullie hulp en/of reacties!

Groet,

Dimar de Louw

donderdag 21 november 2013