Benadeeld door starterslening en koopsubsidie

0 reacties

Er zijn twee verschillende rechten van toepasing op appartementen: 1. appartementsrechten, of 2. lidmaatschapsrechten. Ik heb een appartement te koop staan in de vorm van een lidmaatschapsrecht. Voor een lidmaatschapsrecht kan je geen NHG krijgen.

De overheid heeft twee subsidies om starters te helpen om een huis te kunnen kopen: de starterslening en de koopsubsidie. Deze subsidies zijn álleen mogelijk als je in aanmerking komt voor NHG.

Op deze manier word ik heel erg benadeeld, met name door de starterslening. Mensen die ons huis kunnen lenen zonder starterslening, kunnen mét de starterslening een groter appartement kopen en slaan onze huizen over. Dan blijven de mensen over die onze huizen eigenlijk niet kunnen kopen maar wél met een starterslening. Helaas is het voor deze mensen onmogelijk om mijn huis te kopen omdat je voor lidmaatschapsrechten geen starterslening kunt krijgen.

Het is voor mij dus vrijwel onmogelijk geworden om mijn huis te verkopen, door beslissingen van de overheid. Kan ik hier iets aan doen? Dit kan toch niet de bedoeling van de overheid zijn?

zondag 28 maart 2010