Daklicht koepel plaatsen - toestemming van de VvE

1 reactie

VvE actief in eigen beheer circa 10 maanden, 1200 euro kas.
3 stemrechten, 3 appartementen: beneden woning, 1e verd, 2e verd.
Wij hebben 2e verd. woning (bovenste met plat dak)

Er zijn 2 dakramen aanwezig (origineel). Wij willen +2 plaatsen:
1. originele dakraam badkamer. Alle buren hebben het, op de origin. bouwtekening staat het ook. Tussen 1977-2003 is bij de dakrestauratie deze raam dicht gedaan. Toen was nog geen VvE. Er zijn geen notulen, besluiten, bonnetjes, facturen etc. beschikbaar dat aantoont dat zij de dakraam dicht hebben gedaan.
Wij willen het dakraam dezelfde plek en afmetingen houden.
Is het nodig in dit geval toestemming van de eigenaren vragen of niet

2. Extra 4e dakraam in de hal plaatsen.
Daarbij willen wij toestemming vragen en onderhoud op eigen kosten zetten.

probleem: 2 stemrechten zitten dwars. Zij zeggen dat wij kunnen die daklichten hebben maar moeten beide op eigen rekening zetten, dus splitsing van de akte maken. Zij zeggen dat het eenmalige toestemming van de vergadering VvE niet voldoende zal zijn voor hun omdat het elke jaar opnieuw vastgesteld moet worden en als er andere eigenaar komt ook.
Wij willen geen splitsing van de akte (door hoge kosten), vooral niet bij de originele daklicht in de badkamer omdat het hoort bij de originele dak toestand. Ook de aanpassing van de splitsing akte zal veel geld kosten die niet waard zijn voor eventuele lekkages die wij toch bereid zelf te betalen als het nodig is.

Stel dat wij toch de daklicht plaatsen de originele en de andere, wat zijn de gevolgen kunnen zijn voor ons, als wij het zonder toestemming plaatsen. Kunnen wij wellicht het originele daklicht dan op zijn minst plaatsen, zodat er verder geen problemen er met deze daklicht kan zijn. In begrijp zo dat als er geen aantoonbare bewijzen van het dichtmaken van de licht aanwezig zijn, kunnen wij ook zeggen dat het licht altijd er was. Echter bij google earth kan je wel zien dat het daglicht rond 2006 (waneer de foto's genomen zijn) als niet was.

Wij willen in elk geval zolang wij daar wonen het eventuele lekkages bij de nieuwe dakramen zelf betalen. Wij willen het ook schriftelijk aantonen bij VVe maar de splitsing akte lijkt mij overbodig ervoor. Stel dat wij toch het inzetten, lekkage hebben en stel zelf niet willen betalen dan Vve is toch niet aansprakelijk gesteld kan worden omdat er toen geen toestemming werd gegeven.

Er zijn ook andere zaken in spel - bijvoorbeeld onze buurvrouw beneden heeft een illegale schutting achter tuin geplaatst die absoluut was zonder toestemming van de eigenaren en zonder toestemming van de gemeente. Dat mag absoluut niet die schutting. Kunnen wij daar misschien op spelen.

Ons verbouwing loopt erge vertraging door deze 2 daklicht koepelen. Wij weten niet wat wij moeten doen..

zaterdag 18 juni 2011