de buren hebben de stilzwijgende afspraak over bijhouden van de schutting na 30 jaar opeens eenzijdig gewijzigd. Mag dat zonder overleg?

0 reacties

Wij wonen al 30 jaar in onze straat, tot volle tevredenheid. Ca. 20 jaar geleden hebben wij besloten de schutting aan onze kant wit te beitsen. Daar is niets mis mee toch. Na deze schilderbeurt beklaagde de buurvrouw zich dat er een paar druipers aan hun kant waren en eisten van ons dat wij dat zouden herstellen. Uiteraard hebben wij aan dit verzoek voldaan. Toen zij een aantal jaren later de schutting aan hun kant gingen behandelen werden er4 door ons -tig druipers aangetroffen. Op onze vraag of de buurvrouw deze aan onze kant wilde verwijderen kregen wij een ontkennend antwoord want: wij hadden onze kant van de schutting niet wit mogen maken! Sinds haar man gepensioneerd is heeft hij het schilderwerk ter hand genomen. Aan de andere kant van de buren heeft hij, op dezelfde wijze als wij met onze schutting de schutting groen geschilderd. Aan onze kant hebben zij de volgende oplossing getroffen waar wij niet blij mee zijn. Hij heeft aan zijn kant alle planken verwijderd en daarna een soort groen doek tegen de schutting aangeniet en toen de planken weer ervoor. Het resultaat is dat wij niet meer tegen een totale witte schutting aan zitten te kijken maar naar een streeppatroon van groen en wit. Zoals gezegd zijn wij daar niet blij mee. Alls tegenprestatie hebben wij een soort wit doek gevonden welke wij, als tijdelijke maatregel met punaises vast hebben gemaakt, deels ook tegen hun met groen bedekte planken en hier vallen zij over zelfs zover dat zij voor eigen rechter zijn gaan spelen en in onze tuin zonder onze toestemming begonnen zijn met het loshalen van het door ons geplaatste doek. Inmiddels heb ik de schutting aan onze kant weer bijgewerkt en overweeg, wanneer zij dit nogmaals doen aangifte te doen bij de politie.
Hadden zij op deze manier de spelregels eenzijdig mogen wijzigen of sta ik in mijn recht als ik stel dat je dat na 20 jaar de schutting wit te hebben gemaakt ineens wordt geblokkeerd. Een normaal gesprek is met deze mensen nauwelijks mogelijk dus ik schat in dat een mediator weinig soelaas zal bieden. Ik heb een rechtsbijstandverzekering maar heb deze nog niet ingeschakeld. Misschien toch maar doen?

dinsdag 30 maart 2010