de verkoper ontneemt mij mijn woongenot.

20 reacties

Ik heb in 2003 een woning gekocht. De vorige eigenaar had een hoekwoning aan het eind van dezelfde blok gekocht. Hij verkocht het huis aan mij, iets onder de vraagprijs. Ik heb een makelaar en een bouwkundige alles goed laten bekijken want ik ben een leek op dat gebied.Bij de overdracht bij de notaris kreeg ik geen hand van de vorige bewoners, wat de notaris toch vreemd vond omdat het huis ruim twee jaar te koop had gestaan. Mijn buren waren blij dat ik er kwam wonen want ze hadden veel overlast gehad van de vorige bewoners en hun jankende honden. Ik heb een eigen makelaar in de De vorige bewoners hadden ook ongevraagd een schuurtje geplaatst waar de buren het niet mee eens waren. Nu werd mij verzocht om dat schuurtje te verplaatsen en voor een andere oplossing hadden zij geen oren. Ik had een huis met een tuin gekocht waar ik dacht wat van te maken. Als ik van te voren had geweten dat ik alles weer af moest breken had ik dit huis zeker niet gekocht.
De verkoper had mij dat niet gemeld, eveneens dat de grond in de tuin vervuild was verzweeg hij. In het koopcontract wat ik van de notaris kreeg werd dit vermeld.
Eerst waren er kleine in mijn ogen kinderachtige pesterijen. Vanaf 2005 wordt het extreem, politie ingeschakeld als ik de vuurkorf stook, een bescheiden vuurtje met hardhout. (rookt en stinkt minder) Als ik een paar kennissen te logeren krijg komt een meneer van de gemeente dat er melding is gemaakt dat ik Bed&en Breakfast heb.De buurman gaat een katten afweerpieper in zijn tuin van 60 vierkante meter zetten die geschikt is voor een tuin van 200 vierkante meter. Ik krijg het advies oordopjes in mijn eigen woning c.q tuin te dragen. Drie keer heb ik buurtbemiddeling ingeschakeld en drie keer hebben mijn beide buren te kenne gegeven niet met mij te willen praten. Ik ben een alleenstaande vrouw en kan niet tegen deze groepsvorming op. Laatst heb ik een fout gemaakt. Ik heb een waxcine lampje ( €4,50 bij de xenos)van mijn schuurtje verwijderd, dit hing boven de tuin van mijn buren. Zij waren blijkbaar niet thuis maar de vrouw van de vorige eigenaar had het gezien en mijn buurman ook. In een buurt waar je met elkaar kan praten wordt dat wel opgelost. Hier werd de politie gebeld. Ik werd gearresteerd en belande ik voor 16 uur in de cel. De vrouw van de vorige eigenaar loopt trots door het stadje dat zij de politie heeft gebeld. Nog even en ze zet haar huis graag te koop roept ze, en dan nog net te spreken over de vulgaire gebaren die ze voor mijn huis naar mij staat te maken.

Wat kan ik doen?
Ik heb het huisje helemaal opgeknapt en de tuin is heel knus. Alles is naar mijn wens behalve de buren.
Jammer, ik heb net als zij ook minder leuke dingen. Jaloersheid is hier niet terecht.
Heb ik recht op woongenot?
Wat kan ik ondernemen tegen de vorige bewoners?
(verhuizen is uitgesloten, ik ga nooit meer vluchten)

woensdag 27 oktober 2010