Een Notaris word ingezet na een relatie breuk samenwonend niet gehuwd om een akte van bedeling op te maken voor de verkoop van een koopwoning

0 reacties

Een koopwoning wordt na een relatie breuk met bemiddeling van een notaris door het opmaken van een akte van bedeling om over te gaan tot de verkoop.
De ex vriendin tevens bewoonster krijgt 4 maanden de tijd om alles rond te krijgen met de bank/hypotheek en verzekeringen om de woning over te nemen,en worden door de notaris geadviseerd de hypotheek kosten voor deze perioden te betalen om de ex-bewoner financieel tegemoet te komen.
De ex vriendin heeft samen met haar nieuwe vriend dit bij de notaris notarieel vast laten leggen dat de hypotheek kosten voor 4 maanden door deze bewoners zal worden betaald .
Wat de notaris niet weet isdat er door de ex vriendin een soort van huurcontract is gemaakt voor haar vriend om deze toegang te verlenen in de woning en laten ondertekenen zonder dat de mede eigenaar van de woning hiervan in kennis is gesteld en de notaris hiervan NIET op de hoogte is gebracht.
Van het ontvangen huurbedrag wordt door de ex vriendin misbruik gemaakt om na de perioden van 4 MAANDEN gebruikt om haar vriend toegang te verlenen tot de woning waarna de mede eigenaar opnieuw moet betalen na 4 MAANDEN de hypotheek kosten dubbel inkomen.
VRAAG kan de mede eigenaar hier op de kosten aanspraak maken tegen deze ex vriendin die zonder toestemming een contract laat opmaken...?
VRAAG kan de notaris aansprakelijk worden gesteld omdat hij hier niet heeft ingegrepen om dit te beletten.
VRAAG de notaris is door haar aangesteld en rekende € 885,- voor een akte van bedeling aan de mede eigenaar terwijl ze door omstandigheden de woning na 7 maanden NIET kunnen overnemen financieel en de notaris niet in hun dossiers heeft nagekeken of er bank problemen waren kan ik de NOTARIS aansprakelijk stellen voor geleden schaden en het verzaken van de juiste gegevens te verstrekken omdat hij zich hierin niet heeft verdiept.

mochten er nog vragen zijn horen wij dit graag van horen wij dit graag vooral omdat een notaris denkt onschendbaar te zijn voor fouten.

donderdag 20 januari 2011