Ex-vrouw ontslaan van de hypotheek en nieuwe vriendin toevoegen

1 reactie

Beste Lezers,

In 2009 heb ik met mijn toenmalige vrouw een huis gekocht, al snel ging het daarna niet goed met onze relatie en hebben na enkele maanden besloten deze te beëindigen. We spraken af dat ik in het huis bleef wonen, alle kosten ect. zou betalen en ik mijn best ging doen om mijn ex te laten ontslaan op de hypotheek.

Alleen kon ik de hypotheek last niet dragen volgens de bank.

Nu heb ik al een tijdje een nieuwe vriendin en wil ik mijn ex ontslaan en mijn huidige vriendin toevoegen. Nu het probleem.... Gezamenlijk kunnen wij de hypotheek volgens de bank nog niet dragen. Dit komt doordat de huizenprijzen zijn veranderd en ook de regels. Dus wil de bank wil de personen niet omwisselen.

Wat is er al wel geregeld?
- Het huis staat wel al 100% op mijn eigen naam. Dit hebben we toen direct gedaan om onder overdrachtsbelasting uit te komen.

De feiten:
- Mijn nieuwe vriendin verdient meer dan mijn ex-vrouw.
- Mijn nieuwe vriendin heeft betere diploma's dan mijn ex-vrouw.
- Het gezamenlijk inkomen is niet genoeg om voor de bank de hypotheek te dragen. (Zowel met mijn ex als met mijn huidige vriendin)
- Haar toekomst perspectief (financieel gezien) is beter dan mijn ex-vrouw.
- Ik heb geen betaal achterstand of andere schulden. Goed 4 jaar altijd trouw mijn hypotheek betaald. De lasten kunnen we makkelijk dragen dus daar zit het knelpunt niet.

Conclusie:
Wij, maar ook zeer zeker de bank heeft er baat bij dat mijn ex-vrouw wordt ontslagen en mijn nieuwe vriendin wordt toegelaten op de hypotheek. Maar door de herberekening van het inkomen gaat dat niet lukken.

Vraag:
Kan ik via de rechter de bank verplichten mijn nieuwe vriendin op te nemen op de hypotheek als ik kan aantonen dat zij meer verdient dan mijn ex?

donderdag 12 juni 2014