Gebruik gemeentegrond niet in aanmerking voor legalisatie

2 reacties

Aan de voorkant van onze woning is een strook gemeentegrond (0,8 m2 diep over 7 meter) met daarin nutskabels.
Na de oplevering van onze woning heeft de gemeente deze strook nooit in onderhoud genomen dus geen plantjes, bomen e.d.gepland of onkruid verwijderd.
Na 1,5 jaar stond het onkruid 1,5 meter hoog en hebben we gebeld met de gemeente die verklaarde dat we er zelf maar plantjes moesten neerzetten omdat zij dat niet gingen doen.
Inmiddels hebben we een bloembak gemaakt aan de voorkant afgezet met palissades.
Nu hebben we een brief gekregen van de gemeente dat we 6 weken de tijd hebben om de in gebruik genomen gemeentegrond in ontruimde staat op te leveren.

Gebeld met de gemeente, ze hebben voornamelijk bezwaar tegen de duidelijk zichtbare afzetting (palissade) van de gemeentegrond. Wanneer we hier gewoon wat planten hadden neergezet en voor hun hadden onderhouden zouden ze geen bezwaar maken.

We kunnen de grond huren van de gemeente maar dan moet iedereen in de straat meedoen anders gaat het niet door. Mijn buren die een lantarenpaal in de gemeentegrond hebben staan en dit stukje grond ook al 12 jaar voor de gemeente onderhouden denken er niet over om dit stukje grond nu te moeten huren.

Maar vraag is heeft de gemeente zich verzaakt van haar zorgplicht mbt de aanleg en onderhoud van deze gemeentetuin en staat daar een bepaalde termijn voor ?
Kan de gemeente eisen dat iedereen mee moet doen ?
Kunnen we de grond niet in beheer krijgen zoals we nu eigenlijk al doen voor de afgelopen 12 jaar ?

Mvg maria

maandag 2 augustus 2010