Geen hypotheek, termijn ontbindende voorwaarden verlopen, help!

0 reacties

Hallo, ik weet niet precies hoe ik zal beginnen maar wij zitten nogal met een probleem.

We hebben een huis gekocht onder voorbehoud van financiering maar de termijn is verlopen en we hebben geen hypotheek.

Uiteraard hadden we een hypotheek adviseur in de hand genomen, voordat we ook maar iets tekenden zijn we met werkgevers verklaringen naar hem toe geweest om te kijken hoeveel we konden lenen.
Op dit moment bleek dat we het huis konden kopen dat we wilden dus we hebben getekend en zijn de benodigde papieren bij elkaar gaan verzamelen.
Het contract van mijn vriendin was in April dit jaar getekend maar nooit verwerkt, dus daar moesten we op wachten. Dit loopt al vanaf juli, en het was dus vakantieperiode.
Maar ondertussen verliep de termijn van ontbindende voorwaarden.

3 dagen na het verlopen krijgen we een telefoontje van de verkopende makelaar of we de financiering rond kregen of niet.
Onze hypotheek adviseur zei dat het wel goed kwam en dat we geen uitstel nodig hadden.
Toen alle papieren er waren is de boel ingediend bij de hypotheek verstrekker en daarmee dachten we dan zijn we erdoor, alle papieren waren ok.
Maar niks bleek minder waar, we werden geweigerd, mijn contract strookte niet met mijn werkgeversverklaring.

Ik werk bij een uitzendbureau en dat was ook bekend.
Ik heb van het uitzendbureau een werkgeversverklaring gekregen alsof ik een jaarcontract had, het bleek echter dat omdat ik in fase A zit dat dit eigenlijk een 0-uren contract is.
Dit staat er helaas niet zo in. Op basis van deze gegevens krijgen we dus geen hypotheek.

Nu heb ik al met rechtsbijstand gebeld en die zeggen dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor de gegevens die wij aan leveren.
Maar is het echt zo dat wij als leken hiervoor op moeten draaien?

Het uitzendbureau heeft een foute werkgeversverklaring gegeven maar zij kunnen er niks aan doen dat onze termijn van financiering is verlopen.
Maar kunnen wij de hypotheek adviseur hiervoor verantwoordelijk stellen aangezien hij hier mijns inziens een steek heeft laten vallen.

Alvast bedankt voor jullie info.

donderdag 8 oktober 2015