Gemeente haag op mijn grond.

0 reacties

Hallo,
Ik woon nu 3 maanden in mijn nieuwbouwhuis, een hoekhuis met de grond vooral aan de zijkant.
Daarlangs loopt een openbare weg. In mijn koopcontract staat dat de gemeente daar een haag zal planten, beginnend aan mijn zijgrens met de weg en dan doorlopend naar voren. Bij het planten van de haag kwamen we er achter dat de haag een kleine meter op onze grond gezet is, dat is achteraf misschien logisch omdat de haag ook in het koopcontract is vermeld, alleen niet met de afmetingen erbij die van mijn grond af zouden gaan. Nu ben ik zo'n 15 meter kwijt a bijna 400 euro de m2, dat doet toch wel een beetje pijn moet ik zeggen.
Dit was dus een behoorlijke tegenvaller, het is niet dat ik korting heb gehad op die grond en betaal nu eigenlijk voor iets waarvan ik het idee heb dat niet bij mij hoort. Maar ja, dat is achteraf. Of niet ???

Mijn vraag is eigenlijk wat mijn rechten zijn mbt tot deze haag, hij staat op mijn grond maar ik weet niet of ik ook eigenaar ben.
Ik wil namelijk een stukje weghalen zodat ik daar een pad neer kan leggen naar de poort en elders wil ik de haag hoger laten groeien ivm privacy.
Het laten groeien van een haag of planten is toegestaan zo heeft de gemeente me verteld toen ik die vraag stelde, maar in mijn koopcontract staat dat de haag door de gemeente bijgehouden zal worden en ook de afmetingen naar boven staan vermeld. Tussen de 80 cm en 100 cm zal de haag hoog gehouden worden, nou wil ik gewoon naar 180 cm. Heb ik dat recht, of heb ik met allerlei beeld-kwaliteitsplannen te maken die me verbieden daar een hoge haag te laten groeien ipv een lage haag. Het brengt verder geen overlast mee voor verkeer, zo constateerde de ambtenaar ook al.
In het uiterste geval kan ik vlak langs de lage haag een hoge haag planten maar dat is ook zoiets natuurlijk, liever gewoon de lage vervangen door de hoge. In het koopcontract stond ook dat er een berging bij het huis zit, zo'n prefab plug in berging, hiervoor heb ik ook al een vergunning aangevraagd om weg te halen. Dit kan dus wel ondanks dat het in het koopcontract wordt vermeld, is het met de haag ook zo dat het gewoon vermeld is en jij eigenlijk kan doen wat je wil met die haag of waar moet ik rekening mee houden ??

Ik hoop dat alles duidelijk is.

Bedankt in elk geval.

groet Pieter

woensdag 23 maart 2011