Gezamenlijke kosten voor plaatsen schutting erfgrens

1 reactie

Wij wonen sinds 6 maanden in een nieuwbouw woning. Nu zijn we van plan om met alle buren gezamenlijk de schuttingen te laten plaatsen. Iedereen betaalt dus ook gewoon mee met elkaar. Alleen willen de buren van de ene kant niet meebetalen aan 3meter schutting omdat volgens hen daar hun huisje op komt te staan en dus voor dat deel geen schutting nodig hebben. Wij hebben aangegeven dat wij daar graag wel een schutting willen om de volgende reden:
1. omdat wij niet tegen zijn huisje aan willen kijken, dit is niet mooi voor het aanzicht en de kleur kan verschillen van de schutting
2. niet praktisch, want voor het onderhoud van zijn huisje aan de ene kant moet vanuit onze tuin gebeuren anders kan hij er niet bij
3. stel dat wij daar bloem bakken of iets dergelijks willen plaatsen, moeten wij dat bevestigen aan zijn tuinhuisje.

Het komt er op neer dat wij daar wel een schutting moeten plaatsen om de bovenstaande redenen o.a. We willen de schutting ook niet op onze grond hebben, omdat dit dan ten koste gaat van onze eigen tuin (die wordt iets smaller). En omdat zij mee kunnen profiteren aan de andere kant. En ook kijkend naar de toekomst in het geval als er andere buren komen om eventuele meningsverschillen te voorkomen.

Nu willen ze hun tuinhuisje wel op hun eigen grond zetten,maar willen nu niet meebetalen aan de 3 meter schutting die dus op de erfgrens komt te staan, en waar wij dan gezamenlijk eigenaar van zullen zijn.

Wat kunnen wij in deze situatie doen en wat zijn onze rechten hierin ?

zaterdag 18 juni 2011