Is het echtmatig dat de DSB-bank boetetente in rekening brengt wanneer ik mijn Flex-hypotheek wil omzetten?

0 reacties

Twee jaar geleden heb ik bij de DSB een twee-jarige Flexhypotheek afgesloten. Dit is een hypotheekvorm, waarbij de rente kan worden vastgezet wanneer je dat verstandig acht.
Na het faillissement was het vastzetten van de rente niet meer mogelijk, dus werd het eigenlijk (ongevraagd) een "normale" hypotheek. Na een jaar liet de curator weten, dat na afloop van de 2 jaar een aanbieding voor verlenging zou worden gedaan, waar dan op in kon worden gegaan.
Onlangs kreeg ik dit voorstel. Het blijkt dat de daarin genoemde rente ongeveer 1,5% boven de marktrente ligt. Wanneer hierop niet wordt ingegaan, dan kun je de hypotheek natuurlijk oversluiten bij een andere bank, doch de DSB verlangt dan doodleuk een boeterente van 3,5% plus nog 250 Euro administratiekosten.
Samengevat, de bank komt haar verplichtingen niet na t.a.v. de Flexhypotheek en doet vervolgens een niet-marktconform rentevoorstel. Is het in dit geval dan redelijk dat zij hoge kosten in rekening brengt wanneer de hypotheek wordt afgelost?

zaterdag 2 april 2011