Hoe kan ik een upc verdeelkast laten verplaatsen?

14 reacties

Wij hebben sinds juni 2006 een woning gekocht.
Er bleek een upc kast op ons grondgebied te staan ongeveer 3 meter uit de voorgrens en 3 meter uit de zijgrens.
In verband met tuinaanpassing staat de upc kast ons in de weg, en wilden wij graag verplaatst hebben.
Aangezien er een groot bouwplan tegenover ons plaatsvond met 36 appartementen hebben wij upc voorgesteld gelijk de kast in de voortuin van dit gebouw te plaatsen .
Een verplaatsing van 12 meter. Dit is helaas niet uitgevoerd daar wij dit zouden moeten betalen volgens een frontoffice medewerker. Wel heeft het kabelbedrijf vier keer de straat opengebroken en kabels aangelegd vanaf dit gebouw naar dit kastje. Zelfs over het deksel van een waterverzamelput op mijn erf, en door mijn bestrating wat weer slordig is terruggestraat.
Wij zijn met de tuin bezig gegaan en hebben de oprit verplaatst en aan de voorzijde parkeerplaatsen gemaakt.
Sindsdien hebben we diverse malen gebeld/ brieven geschreven en om reactie gevraagd, er is geen contract met de vorige eigenaar over het gebruik van de privegrond.
Tot op heden geen reactie ontvangen van mensen die er verstand van hebben, wel veel domme opmerkingen van calcentermensen(frontoffice).
Een maal heb ik zelf een uitvoerder van upc weten te benaderen die zou komen kijken wat de mogelijkheden waren.
Deze meneer heeft ook niet meer gereageerd.
We zijn nu onderhand 4 jaar verder en hebben de grond nu definitief bestraat met dure bestrating.
Tevens heb ik weer een brief gestuurd met een uitleg van onze plannen en de mededeling dat als men onze verharding vernield er een straatbedrijf bij komt en de kosten geheel voor rekening van upc komen en dat wij een maandelijkse vergoediing van upc vragen voor huur van de grond teruggerekend vanaf aankoop woning.
Dit is nu een maand geleden en zoals verwacht weer geen reactie ontvangen.
Vandaag heb ik een medewerker van upc te pakken kunnen krijgen en die heeft toegezegd dat we binnen enkele dagen worden teruggebeld op mijn mobiel.
Dus weer even wachten?
We hebben al eerder een brief verstuurd over deze kwestie aangetekend ,maar er wordt alleen maar gereageerd op vragen die makkelijk te beantwoorden zijn en de rest wordt gewoon overgeslagen , dus aangetekend heeft mijn inziens niet veel zin.

Graag zou ik van iemand weten wat onze rechten zijn en hoe we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen.

vr.gr. G. Ten Hoor

woensdag 9 juni 2010