Hoe sterk sta ik in mijn schoenen indien je akkoord bent gegaan met werkzaamheden waarover we geen BTW hoeven te betalen?

5 reacties

Wij hebben onze tuin laten bestraten. De werkzaamheden zijn ons aangeboden zonder BTW. Hier zijn we mee akkoord gegaan, maar achteraf niet zo slim dus. Verder hebben we een getekende offerte waarop een totaal bedrag staat, maar niet met de vermelding dat het exclusief BTW is.

Bestratingswerkzaamheden zijn niet goed uitgevoerd, waardoor ik nu een schade heb van € 3100,- omdat het opnieuw bestraat moet worden.
Bedrijf geeft aan niets meer te herstellen omdat het in zijn ogen wel goed is. We hebben de stenen al contant betaald, maar hier ook geen bon van ontvangen. Is achteraf ook niet slim geweest. We moeten nu nog een bedrag van € 1100,- betalen. Het bedrijf is wel nog teruggeweest om het eea aan te passen maar het resultaat is niet verbeterd. Het bedrijf is totaal niet oplossingsgericht en wil met niets meer meewerken. We hebben al meerdere voorstellen gedaan om tot een schikking te komen. We hebben nu aangegeven dat als het bedrijf niet meewerkt dat we ook niet betalen. We hebben (dreig)brieven ontvangen zonder naam, waarin aangegeven wordt, dat als we niet betalen de gevolgen groter zijn dan hetgeen we moeten betalen.

Rechtsbijstand hebben we ingeschakeld, maar zij geven aan dat we niet veel kunnen doen omdat het zonder BTW is uitgevoerd. We zien nu pas in hoe ernstig het is als we werkzaamheden laten uitvoeren waarover we geen BTW hoeven te betalen.

Iemand nog tips of opmerking over hoe we dit nog kunnen aanpakken? Kunnen we hier een rechtszaak van maken?

Alvast bedankt voor het meedenken.

maandag 18 juli 2011