Huur onderdeel van een koopcontract!

0 reacties

In 2008 heb ik een appartement gekocht op de 4e etage met in het koopcontract opgenomen de huur van de zolderverdieping op de 5e etage. Het appartementencomplex bestaat uit een portiek met aan twee kanten 4 woningen en op de 5e etage 2 zolderruimtes. In de splitsingsakte van 1977 staat niks vermeld over de twee zolderruimtes. Daarom is er schijnbaar in 1986 een 2e splitsingsakte opgesteld waarin staat dat het gebruiksrecht van de zolderruimtes gegeven worden aan de twee woningen op de 4e etage, maar ook staat er dat het een vluchtvliering is. Vroeger heeft er een deur van mijn zolder naar de buren gezeten maar deze is er niet meer. Enige tijd geleden hebben wij de zolder helemaal opgeknapt, verlichting aangebracht, er een dakraam ingezet, vloerdelen gelegd en helemaal afgewerkt met laminaat etc. Je moet je voorstellen dat toen ik de woning kreeg het muf stonk, je niet overal kon lopen omdat je anders door de voer zou zakken kortom het was eigenlijk niks. Nu hebben wij bij de VVE gevraagd of wij voor ons eigen gebruiksgemak een trap mogen maken naar de zolder. De andere woning heeft dit namelijk ook al, maar dat is destijds zonder vragen gedaan. Nu zijn er twee mensen van de vve tegen en die gooien het nu op het feit dat het een vluchtroute is en dat de deur open moet zijn. Waarop ik heb gezegd dat ik het huur en dat ik het dan mag gebruiken voor waar ik het voor wil gebruiken. De vraag van de trap is van tafel, maar nu beweren dei twee mensen dat wij het eigenlijk niet mogen afsluiten. Nergens hangen lampen dat het een vluchtroute is en er was dus geen daglicht en verlichting plus de kans is groot dat de zolder van mijn buren ook in gebruik is als woning. Het is een pand van 1940 en ook de deuren naar de vliering met sloten zitten er al vanaf de bouw in. Ben namelijk met het slot een keer naar een slotenmaker geweest en die gaf duidelijk aan dat deze echt heel erg oud is.

Mijn vraag is nu kan het zo zijn dat de zolder die ik huur ook een vluchtroute is en moet ik dan mijn deur open laten staan? Wat betekend dat ik er niks aan heb want iedereen kan er dan komen dus waarom zou ik hem dan huren. Plus ik heb de woning gekocht omdat ik potentie zag in die zolder ookal huur ik hem.

Tevens heb ik dus in mijn koopcontract staan dat ik de zolder huur en er staat nergens wat over dat het een vluchtroute is alleen in een splitsingsakte die niet ingeschreven staat in het kadaster. Maar in de splitsingsakte bij mijn koopcontract staat niks over de vliering beschreven.

Hopelijk kan iemand mij vertellen hoe het zit, want ik weet het niet meer.

zaterdag 4 juni 2011