Ik wil van koopwoning af van mijn man en zijn ex partner.

0 reacties

Mijn man heeft een koopwoning met zijn ex vriendin. Voordat hij mij leerde kennen, heeft hij net een nieuwbouw woning gekocht met haar. Deze was nog niet opgeleverd toen ze uit elkaar gingen. Ze zijn niet getrouwd geweest, hebben alleen een kind samen. Verder ook geen samenlevingscontract etc ondertekend. Hij heeft er dus ook nooit in gewoond en ze zijn beiden overeengekomen dat mijn man niets mee hoeft te betalen voor die woning. Het enige is dat de naam van mijn man op het contract staat.

En voordat mijn man deze koopwoning heeft gekocht, heeft hij zelf ook een andere koopwoning (1e hypotheek) waar wij nu in wonen. De koopwoning van hem en zijn ex is dus de 2e hypotheek. Dat geldt ook voor haar. Zij heeft naast deze koopwoning ook een andere koopwoning (1e hypotheek)

Inmiddels zijn er al meer dan 5 jaren verstreken. Zijn ex is al bijna 2 jaren getrouwd, hebben een kind samen maar wonen in haar 1e hypotheek woning. De koopwoning die zij samen hebben gekocht, heeft zij onderverhuurd aan meerdere mensen. Ze heeft daar allemaal losse kamers van gemaakt.

In verband met mijn werk en van mijn man, willen we graag een nieuw huis kopen in de buurt van ons werk. Mijn salaris is te laag om een hypotheek af te sluiten. En mijn man kan natuurlijk geen 3e hypotheek afsluiten.

Nu vraag ik me af:
- wat is verstandig om te doen? Ik wil graag dat de naam van mijn man van het contract afgehaald wordt maar zijn ex kan de volledige hypotheek niet betalen. Haar huidige man is sinds kort ook nog eens werkloos.

Verkopen is een optie maar in deze tijd is het lastig om een woning te verkopen. En stel dat de woning te koop staat maar niet wordt verkocht, dan kan het zijn dat zijn ex moeilijk doet en opeens ons wel dwingt om mee te betalen. Zij kan dan immers de woning niet meer onderverhuren.

Hoe de situatie nu is heeft zijn voor en nadelen. Voordeel is dat we financieel nu niks mee hoeven te betalen. Wij hebben er verder geen last van. Maar nadeel is wel dat wij dus niet verder kunnen met onze toekomst en steeds vastzitten aan haar en het verleden.

Wat en hoe kan ik dit het beste aanpakken?

maandag 13 januari 2014