kan een klusbedrijf onder valse voorwendselen én met nog een aantal klussen te doen, zomaar je afwimpelen????

9 reacties

Ik heb 3 jaar geleden een eigen woning gekocht. Ik ben alleenstaand ouder met 3 kinderen. Ik heb destijds een klusbedrijf ingeschakeld die de eerste weken hier alles in huis geverfd hebben, laminaat gelegd etc.
In de loop der jaren is het klusbedrijf diverse malen hier in huis geweest om klusjes te doen.
Zo ook in de herfstvakantie j.l.; nieuwe wc geplaatst, verwarmingsradiator geplaatst op badkamer en een douchewand besteld die nog geplaatst zou worden als hij bij de bouwmarkt binnen zou zijn.
Al gauw bleek de verwarmingsradiator aan een sluiting nog niet helemaal dicht te zijn. De wc was via een manchet op de van origine aansluiting aangesloten en het stonk na een aantal dagen verschrikkelijk, wat blijkbaar betekende dat deze manchet niet luchtdicht aangesloten was.
De douchewand kwam binnen en ik belde het klusbedrijf. De heer die hier altijd kwam klussen nam zijn telefoon niet op. Zijn vrouw gebeld die me beloofde terug te bellen. 's-avonds kreeg ik een mail van het klusbedrijf, dat ze met onmiddellijke ingang hun bedrijf hadden opgeheven wegens familie-omstandigheden. Dat bestaande klussen kwamen te vervallen én dat ik in de toekomst nooit geen contact meer mocht opnemen via mail of telefonisch!!!!!!
Ik ben een aantal dagen later gaan informeren bij de Kamer van Koophandel. Die verzekerde me dat het bedrijf nog steeds operationeel was.
Een vriendin van me belde zogenaamd met een klus het bedrijf en zij kreeg te horen dat de heer zeker 3 maanden zijn agenda tjokvol had!!!!!!
Daar zat ik dan.....klussen niet netjes afgemaakt én onder valse voorwendselen afgewimpeld.
Ik heb nog via de rechtsbijstand een brief aangetekend verstuurd; in gebreke stelling, maar uiteraard daar niks meer op gehoord.

Wat kan ik hieraan doen??????? Is er een manier de klusser aan te spreken op zijn valse voorwenselen???????????

Graag hoor ik hierover meer, als iemand hier een oplossing voor heeft.

vriendelijke groet
Annie

maandag 20 december 2010