Kan ik onkosten binnenshuis op mijn woningbouw vereniging verhalen, ontstaan door waterschade van een bovenliggende galerij?

1 reactie

Ik woon sinds 6 jaar in een huurwoning waarboven nog studios zijn. Boven mijn 1e verdieping (slpk's) loopt de galerij van de bovenwoningen. Een week geleden constateer ik dat het behang loslaat van de muur, nadat ik het heb verwijdert blijkt er een flinke schimmel vorming te zitten. De muur bestaat uit houten platen zowel binnen als buiten met daar tussen isolatie materiaal. Op de wanden zijn duidelijk naden zichtbaar waar het vocht door naar binnen komt. Een medewerker van de woningbouw is komen kijken en constateert dat het vocht van buitenaf komt, het meest waarschijnlijke is dat er een lekkage aanwezig is op de galerij die boven mijn woning loopt.
Als ik hem vraag hoe de woningbouw dit voor mij gaat oplossen en ervoor gaat zorgen dat mijn wand binnenshuis weer in de juiste staat is zodat ik het weer kan bekleden naar wens, geeft de medewerker aan dat ik aansprakelijk ben voor het onderhoudt binnen in de woning.

Ik begrijp mijn plicht als huurder om de woning in goede en nette staat te houden, maar waarom ben ik verplicht extra kosten te maken om de boel binnenshuis weer in orde te maken als deze schade niet door mijn toedoen is ontstaan?

Is er een mogelijkheid voor mij om dit alsnog bij de woningbouw te verhalen?

m.vr.gr.
AecAalst

donderdag 20 januari 2011