Kan dit of mag dit wel terwijl het mijn eigen woning is ?

2 reacties

Goeie dag,

ik heb mijn woning voor een periode van 2 jaar aan een beheer bedrijf( Direct Housing) geleend omdat ik het in het buitenland wilde proberen.
we hebben een beheer contract getekend en ze zeiden dat zei mij 800 per maand zouden betalen.( feb 2009). ( dat ik mijn huis opgeleverd krijg
net als hoe ik het aan hun had geven).
Krijg ik in eens op 20 jan 2010 een brief dat het beheer bedrijf hun contract per direct met mij beëindigen. Omdat de huurder die zei in het huis hebben naar de huur commissie zijn gegaan en die zei dat ze veel te veel huur moeten betalen. Uit eindelijk moet het beheer bedrijf de huurder 10.000 euro betalen.
In hun brief probeerde zei eerst dat ik van de 10.000 3000 terug moest betalen of de huurders voor 5.5 maanden in mijn woning moet laten blijven.
Na dat ze advies hadden gevraagd zeggen ze nu dat ik de 3000 niet hoeft te betalen en dat ik nu de nieuwe verhuurder ben geworden van de huurders in mijn huis omdat hun hun contract met mij hebben opgezegd en daardoor niet iets kunnen verhuren die ze niet hebben.

Ik heb hun huurders proberen te contacten en ze gezegd dat Direct housing zegt dat ik de nieuwe verhuurder ben en dat zei mij huur moeten betalen.
Ik heb voor de afgelopen maanden zelf mijn huur/hypotheek betaald feb, maart en april. Hun advocaat zegt dat hij de huurders dat zal melden en komt met een bedrag terug van 547,34 + 60 = EUR 607,34. waarvan de 60 euro is en dat zien zei als service kosten (gas, water en licht). Dat was met Direct housing afgesproken.
Maar ik ben geen direct housing ik ben geen bedrijf.
De service kosten in mijn flat zijn 187 euro. Willen ze nu dat ik moet komen bij betalen zodat zei een schoen lift hebben etc.
Plus komen zei mij zeggen dat direct housing een contract voor onbetaalde tijd met hun heeft afgesproken. En dat als ik ze uit mijn huis wil hebben zijn zei bereid om per 1 aug.2010 mijn huis te verlaten als ik de 5000 euro verhuis kosten betaal aan hun.
(Nu begin ik echt te koken dit is toch nonsens)

Zo mijn vraag is.
Kan het zijn dat direct housing mij gewoon laten zitten met huurder in mijn huis nadat hun hun contract met mij beëindigd hebben alhoewel in hun contract stond dat ik mijn huis opgeleverd krijg net als hoe ik het aan hun had geven. Er waren geen huurders in mijn huis toen ik het aan hun gaf.

En is het zo dat als direct housing het recht had het contract te beëindigen dat ik het contract moet overnemen van hun terwijl ik geen bedrijf ben.

Hoe kan ik deze huurders de kosten laten betalen die voor het huis zijn want ik ben er niet mee eens dat ik moet betalen voor mensen om in mijn huis te wonen en ik heb het geld ook er niet voor.
Ze bedreigen mij door te zeggen dat als ik ze uit mijn huis wil ik naar de rechter moet gaan en dat zal mijn niet goedkoop kosten. Ik heb het geld hiervoor niet want ik heb nu geen inkomen. ik ben zwanger en deze mensen zijn mij onnodig aan het stressen.

Waar is mijn recht want ik krijg overal te horen huurders hebben recht maar wat about mijn recht dat ik zomaar kom te zitten met huurder die willen dat ik ze moet betalen om uit mijn huis te komen en dat zeggen zei mij zelf wanneer zei eruit gaan.

Hartelijk dank voor u hulp.
Ik ben echt ten einde raad.

mevr.Onyia

zondag 11 april 2010