Ketel

2 reacties

Beste rijdende rechter,

November 2009 hebben wij ons huis gekocht.
In april 2010 hebben wij de sleutel gekregen en zijn we gaan klussen.
We wisten dat er veel aan de woning gedaan moest worden, maar dat vonden we geen probleem.

Wel vonden we het een probleem dat er niet gemeld was dat je de muur meetrok als je het behang erboven af trok.
Er zaten maar liefste 3 of 4 lagen behang op. Wij dit gemeld bij de makelaar, maar die wist van niets.
Vervolgens kwamen we er achter dat er een leiding in de weg zat, zodat we het zonnescherm niet naar beneden konden draaien.
Dat vonden we ook geen probleem, want we zouden die leidingen toch weg laten werken. Vervolgens konden we nog geen gebruik
maken van het zonnescherm, want het was zo oud dat het was vastgeroest. Weer contact gehad met de makelaar, maar die zei dat we
het zonnescherm maar moesten smeren.

Vervolgens hadden we ook nog een ketel die nog geen 2 jaar oud was. Er is nu 4 een Vaillant monteur bijgeweest en die kon het probleem ook niet oplossen, want wij hebben namelijk af en toe last van koud water in de does. Dan moeten we weer 15 minuten wachten en dan kunnen we pas weer douchen. De installateur wilde eerst niet komen die zei dat we maar een schoorsteenveger moesten vragen. Nou de schoorsteenveger is gekomen en dat kosten 40euro, maar ook daar was niks mee aan de hand.
De kachel geeft aan : wachttijd rookgasafvoer 5.52 en er gaan ook 2 tekentjes braden. Nu is het inmiddels zo dat de installateur en Vaillant woorden met elkaar hebben en de installateur wil dus geen afspraak voor ons maken, omdat hij dan de rekening krijgt van Vaillant. We kunnen zelf geen afspraak maken met Valliant want dat moet via de installateur gaan. En zo zijn nu inmiddels al een tijdje verder en het probleem is nog niet opgelost.

Kunt u mij een advies geven wat ik hiermee aan moet? Kan ik dit allemaal verhalen op de vorige bewooner?
Wie moet nu onze ketel maken? Hebben wij nog garantie?

woensdag 2 november 2011