Kosten brandwerende schutting cq verplaatsen chalets

0 reacties

Gedurende een aantal jaren verblijf ik op resort “de Molenheide” te Schijndel.
In het verleden is dit eigenlijk altijd een kamping geweest, echter een aantal jaren geleden heeft de eigenaar van deze kamping besloten om deze te veranderen in een resort.
De kampeerders werd toen de keuze gegeven tussen:
-Aluminium caravans of caravans in slechte staat verwijderen en niet langer verblijven op de molenheide of
-een nieuwe chalet kopen (gebouwd en geplaatst door de eigenaar zelf in samenwerking met Fa. Kapteins (chaletbouwer) en Fa. Heijmans (plaatser van chalets)
De grond moest je dan ook kopen.
Zelf had ik niet de financiele middelen om tot koop over te gaan.
Het was voor mij mogelijk een bestaande chalet die vrijkwam te huren.
Ik heb toen aangegeven dat ik indien mogelijk graag over zou gaan tot huurkoop, zodat na verloop van tijd deze chalet mijn eigendom zou worden.
In eerste instantie wilde de eigenaar hier niet van weten en heb ik bijna 2 jaar gehuurd. Wel heb ik toen aangegeven dat er enig achterstallig onderhoud, zoals verrotte raamkozijnen en een lekkage in het dak gemaakt moesten worden. Ik kreeg echter als antwoord dat dit niet in de planning van dat jaar zat, en dat ik hiermee moest wachten tot het nieuwe jaar. Ook mocht ik zelf de buitenkant niet schilderen, omdat dit door de eigenaar zelf geregeld werd.
Nadat de eigenaar de chalet had doorverkocht aan een nieuwe eigenaar, kreeg ik bericht via de beheerder van her resort, dat deze nieuwe eigenaar wel openstond voor verkoop op huurbasis.
Dit betekende dat ik 7.500,- euro uitgesmeerd over 30 mnd mocht betalen, hetgeen neerkomt op een bedrag van 250 euro per maand.
De grond moet ik pachten van resort de molenheide voor 175 euro in de maand.
Nadat er op het resort een aantal gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, waaronder 2 x het afbranden van een chalet, komt nu de gemeente Schijndel met de eis dat eea ivm
de brandveiligheid moet worden aangepast. Regels voor de afstand tussen chalets en andere gebouwen golden vlgs mij ook al toen deze allen nog geplaatst werden door de eigenaar
van het resort en het bevreemd mij dan ook zeer, dat nu de mensen die van hun spaarcentjes deze chalets gekocht hebben, aansprakelijk gesteld worden als niet aan de regels wordt voldaan.
Waarom heeft de gemeente niet ingegrepen, toen de eigenaar overging tot het plaatsen van zo’n 300 chalets, maar leggen ze nu het probleem bij de bewoners.
Sommige chalets moeten worden verplaatst, met de nodige problemen ivm met aangelegd riool gas en electriciteitsleiding. Alle kosten hiervoor zijn voor de bewoners.
Andere moeten een brandwerende schutting gaan plaatsen van 3,80 mtr hoog, hetgeen ook neerkomt op zo’n kleine 2000 euro, en er wordt bovendien niet exact aangegeven waar deze
dan aan moet voldoen en op welke wijze deze dan zou moeten worden geplaatst. Nee, dat is het probleem van de bewoner , die vaak van hun laatste spaarcenten deze chalets hebben gekocht.
Voor mij geld nog een andere situatie nl de chalet die ik eerst huurde en nu koop was een van de eerste chalets die op de kamping stonden, en zijn dus niet nieuw gebouwd, nadat de kamping een resort moest worden. Deze heeft dus altijd al op deze plek gestaan en de nieuw gebouwde chalets zijn hier dus later naast of achter bebouwd. De eigenaar van het resort zegt nu echter, dat oude rechten niet meer gelden en dat ik dus ook een brandwerende schutting aan de achterzijde van mijn chalet moet bouwen, omdat de afstand daar niet voldoet aan 3 mtr afstand met een nieuwe chalet die nota bene door de eigenaar van het resort zelf geplaatst is.
Natuurlijk heb ik zelf brandblussers en brandwerende dekens ed. ivm de brandveiligheid, maar dat de gemeente nu de verkoper van al die kavels grond en chalets, waar ze bakken met geld aan verdient hebben buiten schot houd en alle problemen neerlegt bij de nieuwe bewoners vind ik ronduit schandalig.
Graag uw mening in deze onverkwikkelijke zaak en een advies wat wij hier wettelijk tegen kunnen ondernemen.

donderdag 17 november 2011