Mag ik mijn vriend tijdelijk bij mij laten logeren als mijn huisgenoot het er niet mee eens is?

1 reactie

Ik woon op een etage waarbij ik 2 kamers huur, en mijn huisgenoot 1 kamer. We delen de keuken (welke tegelijk ook badkamer is met inbouwdouche) en de W.C.

Mijn vriend woont in het buitenland en komt maandag naar Nederland en komt in eerste instantie bij mij logeren. Vanuit hier gaan we samen rustig op zoek naar een appartement in onze stad en mijn vriend zoekt naar een baan.

Mijn huisgenoot liet vandaag een vervelende brief achter op mijn deur dat hij alles gaat doen om te voorkomen dat mijn vriend hier logeert. Hij heeft het al over civiel rechterlijke stappen etc.

Ik heb mijn huisbaas al eerder gesproken en zij heeft mij mondeling toestemming gegeven om mijn vriend hier te laten logeren. Juridisch loket zegt dat je 3 maanden iemand bij je mag laten logeren voordat het een officiele huurder moet worden.

Is er iets wat mijn huisgenoot nu nog kan gaan ondernemen waardoor mijn vriend hier niet mag logeren???

In mijn huurcontract staat niets over het wel of niet mogen verwelkomen van logee's. En de mensen die op de verdieping boven mij wonen (waar we WC ook mee delen) vinden het prima dat mijn vriend er is.

Ik ben benieuwd of iemand mij kan helpen wat meer duidelijkheid te krijgen over mijn rechten / plichten!

Dank en met vriendelijke groet,

Maartje

vrijdag 21 januari 2011