moet de gemeente onze woonark opkopen

1 reactie

Sinds 2001 is de gemeente bezig met de verplaatsing van de woonboten uit het bedrijventerrein Spaanse Polder, wat nu als zwaar industriegebied verklaard is. De gemeente wilde zelf alle woonarken opkopen en legden de bewoners een verkoopverbod op, maar toen ze 3 woonarken opgekocht hadden en zagen hoe hoog de kosten zouden oplopen, zagen ze hier verder van af.
De plannen van de gemeente zijn, dat niet alle bedrijvenfuncties ( waaronder de woonboten) tot 2015 uit de Spaanse Polder moeten verdwijnen. De meest haalbare locatie werd met de woonbootbewoners besproken, maar was niet haalbaar omdat het te duur werd. Eerst zou de verplaatsing uiterlijk in 2007 zijn, dat is veranderd naar 2010 omdat de datum niet haalbaar was. De subsidie voor de verplaatsing vervalt in 2011, er is dan voorlopig geen geld meer. De subsidie moet opnieuw aangevraagd worden, wat jaren kan duren en er is geen alternatief voor de verplaatsing.
Mijn man en ik willen sinds 4 jaar naar Barendrecht verhuizen, waar onze dochter woont en waar ik 2 dagen per week op moet passen. De gemeente wil onze boot niet opkopen, maar ik kan moeilijk verkopen als ik niet tegen een koper kan zeggen wat er gebeurt. Ik heb de gemeente verschillende keren benaderd, maar zonder resultaat. Heeft de gemeente het recht ons zo lang in de wacht te zetten, zo ga je niet met mensen om.
Wij hebben als vrije burger het recht om te kunnen verhuizen, maar de gemeente ligt dwaas.
Mijn vraag: Moet de gemeente onze boot opkopen, wat kan ik het beste doen?

dinsdag 16 november 2010