Na een scheiding 10 jaar geleden sta ik nog steeds bij het kadaster vermeld, dat we samen de hypotheek hebben!!?

2 reacties

Na meer als 10 jaar gescheiden te zijn van mijn ex man, kom ik er achter dat ik nog steeds als gehuwd vermeld sta in het kadaster en dat zijn woning en de hypotheek ook mede op mijn naam staan.
Toen wij in scheiding lagen werd ons gezamelijke huis verkocht. Daardoor hadden zowel mijn ex man als ik een ander huis gekocht.
Omdat de scheiding nog niet rond was moesten we beiden tekenen voor zowel zijn nieuwe koophuis als voor mijn nieuwe koophuis.
Op de documenten van de notaris was wel vermeld dat beide niet verantwoordelijk waren voor ieders nieuwe huis.
Inmiddels ben ik 2 maal verhuisd naar een ander koophuis zonder problemen.
Nu ik na 8 jaar te hebben samengewoond met mijn vriend moet ik met de kinderen gaan verhuizen omdat onze relatie over is.
Inmiddels staat deze woning nu alleen op mijn ex vriend zijn naam.
Nu had ik een woning gezien die ik kon betalen en komt de bank erachter dat ik bij het kadaster dus vermeld sta met al een bestaande hypotheek samen met mijn ex-man ( zijn huis )terwijl ik na 2 koophuizen verder zoiets natuurlijk niet verwacht had. Mede ook omdat mijn huis van voorheen niet meer op ons beider naam stond, alleen op mijn naam.dus waarom ik dan nog wel op zijn huis??? Ik ben nu de kosten kwijt vd Hypotheker voor het taxeren enz.
Nu heeft de notaris ( waar we getekend hadden voor beide huizen ) de papieren vd scheiding en de documenten dat ieder verantwoordelijk was voor de eigen woning naar de bank gestuurd samen met bankafschriften van mijn ex-man om te kunnen aantonen dat hij al die tijd alleen betaald heeft. Zodat de bank meewerkt dat het bij het kadaster veranderd kan worden.
Mijn ex-man had dit ook kunnen regelen bij de notaris met zijn boekhouding ,zodat hij de hypotheek moet veranderen. En kan aantonen dat hij het kan betalen alleen. Maar dat koste hem teveel geld dus daarom op deze manier. Maar ik moet 1 april hier uit huis.
Nu heb ik weer een ander huis gezien waar ik 1 april in kan, maar mijn vragen zijn. Kan dit niet sneller geregeld worden?
En kan mijn ex man dit op zijn gemak zo doen Omdat het hem geld uitspaart? En ik en mijn kinderen eerst duur moeten gaan huren voordat alles geregeld is zodat ik kan gaan kopen? 2x verhuizen zijn ook weer extra kosten en vrije dagen.

woensdag 25 februari 2015