nieuwbouw probleem

0 reacties

Hallo,
Ik ben momenteel bezig met het kopen van een nieuwbouwwoning en loop tegen iets vervelends aan waarbij hopelijk iemand mij kan helpen. Het gaat om de volgende casus:

- Ik ben ingeloot voor de koop van een nieuwbouw hoekwoning
-In de brochure en op internet zijn zowel de kavelmaten (187m2) en prijzen van beiden hoekwoningen aan elkaar gelijk. De tussenwoningen daarentegen zijn kleiner (155m2) en ligt de prijs lager.
-De grotere oppervlakte zit hem voornamelijk in een strook naast het huis van 1 meter over de gehele lengte van 25 meter.

Afgelopen week heb ik echter het koopdossier ontvangen en tot mijn verbazing is de strook naast het huis vervangen voor een voetpad, waarbij ik voor 1 meter overpad moet verlenen aan de rest van de woningen. Dit pad stond echter in de brochure niet in mijn tuin getekend, maar ernaast.
Ik heb hier contact met de makelaar over gehad en hij kan mij hierbij niet verder helpen en houdt zich vast aan het feit dat die grond wel van mij is en daarom dezelfde prijs wordt gerekend als het andere hoekhuis. Feitelijk kan ik niets met deze grond en betaal ik dus voor iets wat in de praktijk niet van mij is.

Vraag is nu:
- Kunnen ze zomaar de brochure tekeningen aanpassen in definitieve tekeningen, waardoor ik word benadeeld?
- Wat zien jullie voor mogelijkheden?

Alvast bedankt!

vrijdag 1 januari 2016