Onterecht afwijzing aanvulling op WW?

0 reacties

Deze brief is door mij begin april verstuurd naar Cardif te Oosterhout.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Betreft afwijzing aanvulling WW uitkering: dossier 0024551.

Mijne Heren, ......, 2 april 2010

Zaterdag 20 maart ontving ik van U een afwijzing voor een aanvulling op mijn WW uitkering.

Ik wil via deze brief hierop protest aantekenen.

Ik heb het aangifteformulier naar waarheid ingevuld en ik meen oprecht dat mij nu onvrijwillig en buiten mijn schuld om, onrecht wordt aangedaan.
Waarom:

Mijn naam is Jan
Ik ben 54 jaar jong, 31 jaar getrouwd en woon sinds 2005 met vrouw en kind bij Deventer
We hebben daar eind 2005 een huis gekocht met een hypotheek en een Cardif hypotheek opvangverzekering, e.e.a. via advies van intermediair ....welke in december 2009 failliet verklaart.
Ik heb van 1979 t/m maart 2008 gedurende bijna 30 jaar onafgebroken een vaste baan gehad bij een turnkey middelgroot bouwbedrijf in Deventer.
Door de recessie in de bouw en door noodzakelijke inkrimping en reorganisatie bij dit bedrijf
moest ik op zoek naar een andere baan.
Die heb ik gevonden bij een bouwadviesbureau in Zwolle en ben daar van maart 2008 t/m oktober 2008 werkzaam geweest. Dit was een vaste aanstelling met een proeftijd van 1 jaar. In deze periode kreeg ik gezondheidsklachten die direct te maken had met het werk en de werkdruk. Mede door deze klachten en op medisch advies van een controlerend geneesheer van Achmea te Zwolle ben ik op zoek gegaan naar een beter passende baan en vond deze per 1 november 2008 via detacheringbureau USG Innotiv. De intentie van mij en het USG was om na 1 jaar het contract te verlengen.
Het bedrijf waarbij ik via USG gedetacheerd was, werd ook getroffen door de recessie in de bouw en daar werd ik dus ook overbodig. Wederom door de recessie in de bouw had USG Innotiv geen passende vervangende andere baan meer voor mij en daardoor is per 1 november 2009 mijn detacheringcontract met USG Innotiv niet meer verlengt.

Na bestudering van de toegezonden polis meen ik, en met mij een ambtenaar van het juridisch loket te Zutphen, op grond van de polis artikel 25 punt c en d recht te hebben op aanvulling, maar volgens Cardif op grond van artikel 28 g weer niet. tw. omdat mijn tijdelijk contract niet is verlengt.

Verder concludeer ik, dat ik na ruim 30 jaar vast dienstverband in 2008 beter niet actief had kunnen solliciteren naar een andere (vaste) baan, want dan was de aanvulling op mijn WW uitkering wel uitbetaald, daar waar deze dus door mij bewust is afgesloten en waar deze volgens mij ook voor bedoeld is.
Maar ikzelf, het UWV Deventer en het re-integratiebureau waar ik nu een traject mee loopt, heeft een heel andere denkwijze, nl. direct actief solliciteren en zo snel mogelijk weer aan de slag.

Ik voel mij dus door Cardif niet fair behandeld, mede ook omdat dit mij op onvrijwillige basis is overkomen.

Door mij is al in 2000 (vorige hypotheek) en per april 2006 (huidige hypotheek) een hypotheekopvangverzekering bij Cardif afgesloten.

Ik heb 30 maart 2010 op advies van UWV Zwolle juridisch advies ingewonnen bij een ambtenaar van juridisch loket in Zutphen. Op zijn advies en aansporing heb ik een protestbrief opgesteld om er zodoende met Cardif uit te komen, want ook hij vind dat ik op onvrijwillige basis en buiten mijn schuld om in de WW ben beland.
Zijn advies was ook om KIFID (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) waar ook Cardif bij aangesloten is in te schakelen als Cardif bij haar besluit tot afwijzing om tot uitbetaling van een aanvulling op mijn WW uitkering blijft.

Ik hoop en vertrouw erop, dat U, na het lezen van deze brief begrip hebt voor mijn situatie en vervolgens tot uitbetaling van een aanvulling op mijn WW-uitkering overgaat.

Zijn er meerdere mensen met zo'n ervaring?

Met vriendelijke groet,
Jan ......

woensdag 7 april 2010