opheffen recht van overpad

6 reacties

Beste mensen,

Wij wonen op een hoekwoning met aan de zijkant 2 meter eigen grond, over heel de lengte, welke is afgezet met een houten schutting. Naast deze 2 meter ligt een gangpad van eveneens 2 meter, waarvan 1 meter ons eigendom is (gedeelte aan onze zijde van het pad over de gehele lengte) en 1 meter van de bewoners aan de andere kant eigendom is. Hun achtertuinen (4x) grenzen aan het pad met de achterkant. De woningen (rijtjeshuizen) staan haaks (90 graden) op ons huis (dus ieder is eigenaar voor het deel wat aansluit achter aan hun tuin). Wij verlenen elkaar recht van overpad.

vraag 1: wij willen het hele pad gaan bebouwen incl de 2 meter eigen grond binnen onze houten schutting. Dit betekend een aanbouw van 4 meter. Welke prijs is marktconform (gem Papendrecht) om te betalen, voor de ene meter gangpad grond over de hele lengte van het pad, welke wij van onze zijburen moeten kopen?

vraag 2: stel de bewoners willen dit niet maar gaan wel akkoord met een aanbouw van 3 meter (dan gebruiken we alleen onze eigen grond en blijft ook het pad over 1 meter open). Betekent wel dat men onze meter grond van het gangpad akkoord geeft met opheffen van recht van overpad. Wat is een reele vergoeding/tegenprestatie (per m2) voor het opheffen van het recht van overpad op onze meter gangpad grond?

met groet,

Arjen

maandag 25 oktober 2010