plaatsen van leidraad-constructie

0 reacties

Aan de achterzijde van onze woning staat nu een coniferenhaag (net binnen de grens van het erf met de brandgang) van ongeveer 9 a 10 meter hoog. Achter de haag, op de erfgrens staat ee nhoute schutting van ong. 2 meter hoog. De omvang is dermate dat het nu tijd wordt om te overwegen de haag te verwijderen.
Om de situatie de afgelopen jaren leefbaar te houden hebben we de coniferen opgesnoeid aan de onderzijde tot ongeveer 2 meter hoogte, zodat je er onder door kan lopen. Op zich een fraaie oplossing die best nog in stand zou kunnen blijven.
Reden waarom we de haag niet zouden willen verwijderen is dat, door dit te doen, we directe inkijk krijgen van het huis achter ons - het is een beetje raar gebouwd (begin jaren '70). En dit vinden wij natuurlijk geen goed vooruitzicht wanneer er geen alternatief voor in de plaats zou komen.
Willen we redelijk inkijk-vrij zijn dan moet er iets in de plaats komen dat minstens 4 a 5 meter hoog is.

We zijn nu aan het zoeken naar alternatieven.
Een schutting hoger dan 2 meter mag volgens mij niet, daar krijgen we denk ik geen vergunning voor en is eigenlijk ook niet wat we willen.

Er zijn nu enkele ideeën:
- de coniferen verder opsnoeien, zodat de massa van de omvang drastisch teruggebracht wordt. Tussen de conifeerstammen leidraden spannen en daar klimop in te laten groeien gemengd met kamperfoelie en andere bloeiende klimplanten.
- de coniferen geheel verwijderen en bovenop de schutting eenzelfde geheel creëren zoals hiervoor met klimplanten, gedragen door leidraden die aan verlengde palen aan de schutting zitten.
- Geen invulling. Maar dit is eigenlijk geen optie.

Ik kom er niet uit wat nu kan, mag, gedoogd wordt en wat 'verboden' is. Ook, in hoeverre is een verbod een verbod, indien met de achterburen een goede consensus bereikt kan worden (iedereen zal er op vooruit gaan denk ik

Ik ben benieuwd naar mogelijkheden en suggesties.

zaterdag 30 juli 2011