Puin ingraven in achtertuin. Mag dat?

1 reactie

Kort geleden ontdekte ik dat onder mijn gazon (in de achtertuin) een grote hoeveelheid puin en bouwafval ligt begraven. Het gaat om o.a. brokken beton, bakstenen, isolatieschuim, badkamertegels e.d..

Vorig jaar kocht ik een huis met grote tuin. Met de verkopende partij kwamen wij overeen het huis te kopen mits de in de tuin aanwezige vijver gedempt zou worden en dat er gras zou worden ingezaaid. Het betrof een grote vijver (Afmetingen: L 10m, B 4m, D 1,5) . Deze klus zou door de verkoper worden uitgevoerd. Ten tijde van de overdracht en het sluiten van de koopakte was deze klus geklaard en de tuin lag er net en verzorgd bij.

Nu blijkt dat de verkopers de vijver hebben volgestort met puin en bouwafval uit hun nieuwe huis. Daaroverheen is een laagje aarde gestort en gras gezaaid. Het puin is daardoor aan het zicht onttrokken. Is dat een juiste manier om een vijver te dempen? Mag dat?

Ik heb de verkopers inmiddels schriftelijk om opheldering gevraagd. Zij geven aan met het puin een stabiele onderlaag te hebben gemaakt zodat het gazon niet zou verzakken.

Ik wil graag het volgende:
- het puin en afval laten verwijderen,
- het gat opvullen met schone aarde,
- de tuin opnieuw inrichten. (Met gazon en het inmiddels geplaatste speeltoestel.)
Dat alles natuurlijk op kosten van de verkopende partij.

Is het rechtvaardig en realistisch deze eis bij de verkopende partij neer te leggen? En hoe pak ik dit het beste aan?

Groet,
Schaakmat

maandag 20 juni 2011