Restschuld bij overname koopwoning door ex

0 reacties

Mijn ex-vriendin en ik zijn zo'n anderhalf jaar uit elkaar gegaan.
We hebben een koopwoning en die zouden we in eerste instantie verkopen, omdat zij er niks in zag om er te blijven wonen ivm herinneringen e.d.
Kon ik begrijpen, dus ermee ingestemd en de woning in de verkoop gezet.
Ook alle rekeningen voor de helft mee betaald van de makelaar, alles in goed overleg geregeld.
Ik ben terug gegaan naar mijn ouders en zij zou er blijven wonen totdat het verkocht zou worden en we zouden de kosten blijven delen.
Ik was destijds ook werkzaam bij haar vader, die ook nog een schenking aan mijn ex had gedaan zodat we het huis konden kopen.
Tot dusver alles in goed overleg zowel met haar als met haar pa.
Totdat ik op een dag een mailtje kreeg van de makelaar dat mijn ex had voorgesteld de vraagprijs te verhogen van 180.000 naar 190.000 en dat terwijl ze eerst niet hoger wilde gaan zitten dan 180.000. Contact opgenomen met de makelaar, blijkt dat er al meerdere bezichtigingen geweest waren waar ik niet van op de hoogte was, ook van mensen die al een tweede keer waren komen kijken en waar volgens de makelaar wel een deal mee te sluiten was. Toen ik mijn ex hiermee confronteerde vertelde ze me dat ze van gedachten veranderd was en er toch wel wilde blijven wonen. Ook prima dacht ik.
Enige probleem is dat ik dan met een restschuld zou blijven zitten omdat ik de helft van de schenking terug zou moeten betalen die haar pa had gedaan.
Na een gesprek samen met haar pa overeen gekomen dat deze restschuld kwijt gescholden zou worden als ik ander werk zou vinden omdat het hem ook veel geld zou kosten als hij mij zou moeten ontslaan, aangezien ik een vast contract had en er al 7 jaar werkte.

Toen ik ander werk gevonden had kwam hij plots terug op deze belofte en wilde hij deze restschuld alsnog opeisen.
Mijn fout dat er nooit iets op papier gezet wat dat betreft, omdat altijd alles in goed overleg ging ben ik er vanuit gegaan dat alle partijen oprecht een nette oplossing zochten om alles netjes af te handelen zonder ruzies.

Nu komt het er dus op neer dat zij het huis overneemt en ik met een restschuld achterblijf terwijl ik hier niks aan over houdt.

Mensen in mijn omgeving zeggen dat ik absoluut niet akkoord moet gaan en aan moet sturen op kwijtschelding aangezien dit mondeling overeengekomen was en anders gewoon moet aangeven nog een jaar te willen wachten en het dan alsnog te willen verkopen als de huizenmarkt weer gaat stijgen omdat ze dan misschien eieren voor hun geld kiezen omdat ze waarschijnlijk ook van mij af willen, terwijl anderen zeggen dat ze officieel wel in haar recht staat wat betreft die restschuld.

Ik zie ondertussen door de bomen het bos niet meer, ik wil me niet laten naaien maar mezelf ook niet in de vingers snijden en de situatie alleen maar erger maken dan die al is.

Bij voorbaat dank voor reacties!

donderdag 15 oktober 2015